Награђени ученици генерације и просветни радници са територије Града Пожаревца

У Пожаревцу је обележен Дан просветних радника у складу са епидемиолошком ситуацијом и мерама које је прате.

Ове године, због неповољне епидемиолошке ситуације, свечаност поводом обележавања овог датума и доделе признања најуспешнијим учитељима, наставницима и професорима је изостала. Уместо тога у градском здању је, овим поводом, организована конференција за медије којој су присуствовали градоначелник Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за образовање Томица Стојановић.

Саша Павловић, градоначелник Града Пожаревца, честитао је просветарима празник и захвалио им на досадашњем раду посебно у време епидемије корона вируса јер су доказали да могу да раде и у таквим условима, он је још додао да је локална самоуправа ове године установила награду за ђаке генерација. Ђаци генерације из свих средњих и основних школа добиили су новчану награду у износу од 50.000 динара, док су наставници и професори добили новчану награду поводом Дана просветних радника у износу од по 30.000 динара.

Град иначе за стипендирање студената одваја 7 милиона динара, за награђивање ученика који су освојили једно од прва три места на републичком и међународном такмичењу 2 милиона и 200 хиљада динара, за подстицај младих талената милион динара, за ученике генерације 900.000 динара, награде за просветне раднике укупно износе 530.000 динара.

Уколико епидемилошка ситуација дозволи, свечана додела ових награда организоваће се на Дан Светог Саве, 27. јануара наредне године. Павловић је још рекао да су на више локација у граду постављени билборди са портретима ђака генерације 2019/2020. под називом „Они су понос Пожаревца“.

Извор: /https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!