Потписан меморандум за квалитетније образовање

У оквиру пројекта „Партнерство за праведно квалитетно образовање“ потписан је Меморандум о сарадњи са Центром за интерактивну педагогију.

У има града уговор је потписао Саша Павловић градоначелник Пожаревца.

Пројекат „Партнерство за праведно квалитетно образовање“ релизују Центар за интерактивну педагогију, у сарадњи са Дечијом фондацијом “Песталоззи”, уз подршку Мининистарства просвете, науке и технолошког развоја. Партнери на пројекту су градови Пожаревац, Прокупље и Шабац. Из Пожаревца у пројекат су укључене Основне школе “Свети Сава”, “Вук Kараџић” и “Доситеј Обрадовић”.


Потписивање меморандума о сарадњи, по речима Саше Павловића, градоначелника Пожаревца још један је корак који Пожаревац чини на оснаживању просвете у граду а самим тим и у Србији:

Саша Павловић – градоначелник Пожаревца

“Пројекат око кога смо се окупили данас, има првенствено за циљ да усмери пажњу ка деци из осетљивих друштвених група и да покаже да је за њихово оснаживање једино решење – образовање. Заједно са још два српска града, Прокупљем и Шапцом, и 10 школа укупно покушаћемо да домаћу просвету још више унапредимо на следећим пољима – на пољу праведног и квалитетног образовања, унапређења уписних политика на националном и локалном нивоу, јачања капацитета националних и локалних управа, унапређивања компетенција запослених, као и компетенцију родитеља. Kао што видите, широк је корпус деловања, као и оних који су у та деловања укључени. Све карике тог ланца, држава, локална самоуправа, просвета, деца и родитељи постизаће боље резултате сваким новим окупљањем ове врсте, какву имамо данас у пожаревачкој градској кући. Kао градоначелник Пожаревца, града који у последње време поставља образовање и инфраструктуру која га прати високо на листи приоритета, радујем се сваком новом ђаку, његовом напретку у школи, али и новом видику који ће стећи у размени искустава са њиховим вршњацима из других држава, што овај пројекат такође предвиђа.“

Начелник Школске управе Велиша Јоксимовић

Начелник Школске управе Велиша Јоксимовић је похвалио овај пројекат и рекао је да је он резултат добре сарадње града, министартва просвете, школске управе и Центра за интерактивну педагогију. Јоксимовић је још истакао да локална самоуправа спроводи више пројеката у сарадњи са ресорним министарством али и да издваја значајна средства за унапређење рада основних и средњих школа.

Александра Калезић Вигњевић – координаторка пројекта

Меморандум је по речима Александре Kалезић Вигњевић, координаторке пројекта веома значајан за школе које су у њега укључене.

Славица Кијевчанин – директорка Дечије фондације “Pestalozzi”

Меморандум је по речима Александре Kалезић Вигњевић, координаторке пројекта веома значајан за школе које су у њега укључене.

Славица Kијевчанин, директорка Дечије фондације “Песталоззи” је истакла да када започињу овакве пројекте веома им је важно да имају подршку локалне заједнице.

Период релизације пројекта је јанур 2020. децембар 2022. године.

Извор: https://pozarevac.rs

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!