Подела школског прибора у оквиру програма ROMACTED

У оквиру „Дечије недеље“ у Основној школи „Јован Цвијић“ Костолац представници Градске општине Костолац поделили су школски прибор свим ученицима 1. разреда.

Акција поделе школског прибора реализована је у оквиру програма ROMACTED, који Градска општина Костолац спроводи у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Саветом Европе.

Члан Већа Градске општине Костолац задужен за ресор – социјална питања, верске заједнице и НВО, Бајрам Морина је нагласио да је подела школског прибора у оквиру гранта Савета Европе само једна од активности, и у наредном периоду очекује се решавање бројних проблема које су грађани дефинисали, а које је ромска заједница идентификовала као приоритетне.

Члан Већа Градске општине Костолац задужен за ресор – социјална питања, верске заједнице и НВО, Бајрам Морина

Помоћница директора Основне школе „Јован Цвијић“, Весна Николић се том приликом захвалила програму ROMACTED и локалној самоуправи на донацији, која је предвиђена не само за ученике сиромашнијих материјалних могућности, већ је обухваћена комплетна генерација.

Помоћница директора Основне школе „Јован Цвијић“, Весна Николић

Поклоне у виду школског прибора првацима су уручили: чланови Већа ГО Костолац Бајрам Морина, Милица Јовић и Маријана Божић, помоћница председника ГО Костолац Маја Здравковић, председница „Ромског удружења жена – РУЖ – Браничевског округа” Радојка Морина и педагошки асистент Морина Елвис.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!