Састанак Милорада Грчића, в. д. директора ЈП ЕПС, са градоначелником Пожаревца

Унапређење сарадње обавеза према грађанима

Милорад Грчић, в. д. директора Јавног предузећа „Електропривреда Србије“ разговарао је са Сашом Павловићем, градоначелником Пожаревца. Најважнија тема састанка је била унапређење сарадње између ЕПС-а и града Пожаревца и пожаревачких општина.

У претходном периоду сарадња је постојала, али је постојао и ниво неразумевања. Веома сам задовољан што смо се сложили да у наредне две недеље градоначелник Пожаревца припреми списак свих нерешених питања из претходног периода, заосталих и свих будућих пројеката који су важни за све општине и град Пожаревац, а да ЕПС има учешће у тим пројектима – рекао је Грчић после састанка. – У обавези смо према грађанима да ту сарадњу унапредимо, а и председник Александар Вучић кад неко има добре резултате каже да увек може боље. Сигуран сам да ћемо успети да нађемо не један заједнички пут него много заједничких путева. Да ли смо успели у том, то ће рећи грађани Пожаревца и општина. Сигуран сам да ће врло брзо да се види помак на терену.

Грчић је нагласио да су Пожаревац, односно Kостолац и сва околна места важни за ЕПС, те да Пожаревац и околне општине имају озбиљан ниво заједничких интереса са ЕПС-ом. Он је објаснио да су то површински коп, производни термо капацитети и целокупна инфраструктура као што су путеви, водоводна и топловодна мрежа, заштита животне средине.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакао је значај ЕПС-а за све грађане тог краја.

У годинама иза нас сведоци смо да су велике инвестиције дошле из ЕПС-а, а то су изградња трећег блока у ТЕ „Kостолац Б“, шестог БТО система, луке Kостолац и низ мањих, али важних инвестиција – рекао је Павловић. – У наредном периоду очекујемо велику инвестицију за град Пожаревац, изградњу трафостанице 110/35/10 киловолти. То ће значити стабилнији систем и повећање енергетских капацитета у граду.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!