Нове одлуке Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца донете су следеће одлуке:

Стриктно се придржавати Наредбе којом се ради спречавања ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 забрањују јавна окупљања на целој територији Републике Србије на јавним местима у затвореном и отвореном простору – када се истовремено окупља више од 10 лица, с тим што растојање између присутних лица мора бити најмање 1,5 m, односно на свака 4 m? може бити присутно једно лице.

За време боравка на јавним местима у затвореном простору, грађани су дужни да, због спречавања ширења заразне болести COVID-19, обавезно носе заштитне маске и одржавају међусобно растојање од најмање један и по метар између два лица која не бораве у истом домаћинству, односно на свака 4 m2 може бити присутно једно лице. На јавним местима на отвореном простору, уколико није могуће одржати растојање између два лица од најмање један и по метар (испред продавница, апотека, на аутобуским и другим стајалиштима и сл.), ношење заштитних маски је обавезно. У јавном друмском и железничком превозу путника обавезно је ношење заштитних маски. Родитељи малолетне деце или деце са посебним потребама, односно њихови старатељи дужни су да обезбеде да деца носе заштитну маску у случајевима из овог става.

Наложено је Комуналној полицији да врше контролу поштовања ових мера, да предузму одговарајуће мере у складу са законом и да о  кршењу ових мера одмах обавесте надлежне државне органе.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!