Нове одлуке Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца

Штаб за ванредне  ситуације  Града Пожаревца  је на данашној  седници  донео  следеће одлуке:         

Препоручује се угоститељским објектима  и  ноћним клубовима на територији Града Пожаревца да ограниче радно време, тако да ти објекти неће радити од 23.00 сата до 06.00 сати наредног дана.

Обавезно ношење маски у затвореном простору, градском и међуградском саобраћају.

Правна лица и предузетници (послодавци) који обављају делатност у области трговине на мало и услуге у области угоститељства, дужни су да обављају своју делатност уз примену превентивних мера прописаних Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Цовид-19, (организовање процеса рада који обезбеђује одржавање физичке дистанце, односно међусобног растојања између два лица од најмање два метра, обавезну дезинфекцију мобилијара, машина, алата и уређаја за рад, обавезну употребу заштитних средстава тј. маски од стране запослених – за пружање услуга на отвореном, као и додатне мере ограниченог броја лица у просторији, а у случају мањег растојања од два метра између корисника,пружање услуга уз примену стаклене, пластичне или сличне баријере, дезинфекцију просторија и подова, употребу заштитних средстава тј. маски и од корисника услуга – за пружањеуслуга у затвореном простору).

Уколико се настави са погоршањем епидемиолошке ситуације, Штаб за ванредне ситуације Града Пожаревца ће предложити нове мере у циљу побољшања епидемиолошке ситуације.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!