Производња електричне енергије у „ТЕ-КО Костолац“: Остварен петомесечни план

До краја ове године производни план предвиђа да се у костолачким термоелектранама произведе укупно 6,2 милијарде kWh

Термоелектране у Костолцу у потпуности су реализовале петомесечни план производње електричне енергије и предале електроенергетском систему 2,73 милијарде киловат-часова, тако да је план пребачен са 1,6 одсто. До краја ове године производни план предвиђа да се у костолачким термоелектранама произведе укупно 6,2 милијарде kWh.

Термоелектрана „Костолац А“ произвела је до краја маја укупно 827 милиона kWh електричне енергије, чиме је план производње за ову термоелектрану премашен за 4,5 одсто. Појединачни производни резултати по блоковима су 245 милиона kWh за блок А1, док је блок А2 у истом временском периоду произвео 583 милиона kWh. Блокови А1 и А2 треба да предају до краја године укупно 1,7 милијарди kWh како би у потпуности био реализован овогодишњи производни план.

Термоелектрана „Костолац Б“ је у том периоду остварила производњу електричне енергије која износи 1,9 милијарди kWh, колико је и планирано за првих пет месеци. Блок Б1 је произвео 917 милиона kWh, а блок Б2 984 милиона kWh. До краја године ТЕ ?Костолац Б? треба да произведе укупно 4,4 милијарде kWh, колико износи план производње за блокове Б1 и Б2.

Извор: „Енергија Костолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!