НАСТАВЉА СЕ УРЕЂЕЊЕ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ: 20,4 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЛЕТЊЕ ОДРЖАВАЊЕ

Градска општина Костолац стратешки се фокусирала на улагања у бољу и квалитетнију путну  инфраструктуру. Реконструкција улица и тротоара започета је крајем маја месеца и одвија се по предвиђеном плану. Током сезоне летњег одржавања улица и тротоара у Градској општини Костолац биће инвестирано 20.400.000,00 динара са ПДВ-ом. Извођач радова је предузеће ,,Неимар пут“ из Салаковца.

Према речима председнице Привременог органа Градске општине Костолац, Милене Церовшек ревитализацијом улица направиће се још један искорак у уређењу путне инфраструктуре, и у естетском смислу и по питању безбедности и квалитета.  Доста ће се улагати у репарацију и уређење улица које су годинама девастиране.

Председница Привременог органа Градске општине Костолац, Милена Церовшек

Реконструкцијом су обухваћене улице у ужем и ширем центру града, као и у насељима Градске општине Костолац. Успешно је завршена санација и асфалтирање коловоза и тротоара у Рударској улици и старој економији, док су у Јадранској улици радови изведени на санацији шахти, а очекује се и реконструкција коловоза у целости. Током наредних дана кренуће се са реконструкцијом тротоара у улици Вељка Дугошевића – други део, код градског парка. Започети су и радови у насељу Дидино село на реконструкцији Сутјеске улице. Такође, радови ће се изводити и у насељу Колиште и то на равњању гредером, насипању туцаника и ваљању у Улици Вука Караџића, рекла је председница Привременог органа Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

Уз добру сарадњу локалне самоуправе Градске општине Костолац са локалном самоуправом Града Пожаревца, обезбеђена су средства за асфалтирање  и реконструкцију путне инфраструктуре на територији костолачке општине.

Дарко Грубетић, члан Привременог органа Градске општине Костолац

Током наредних дана започеће се са радовима и у припадајућим селима Градске општине Костолац и то на равњању гредером, насипању туцаником и ваљању. У Селу Костолац, изводиће се радови у Улици Бориса Кидрича – доњи део и Вере Благојевић – Зеленгорска. У селу Петка вршиће се реконструкција у Улици Косте Нађа, Воислава Стевића, Димитрија Туцовића, Ленке Цолић, Маршала Тита и у Пролотерској улици. Поменути радови извешће се и у селу Кленовник у Улици Милоша Обилића и Божидара Димитријевића, истакао је Дарко Грубетић, члан Привременог органа Градске општине Костолац.

                          Успешно се приводе крају и радови на уређењу Спортско – рекреативног центра „Топољар“, с обзиром на то да ускоро почиње летња сезона купања, додаје Грубетић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!