Kостолачки Рапид фестивал „Бора Бека”

Шаховски клуб „Рудар“организоваће 13. јуна 2020. године отворени костолачки Рапид фестивал „Бора Бека“.
Мечеви „А” турнира играће се на платоу испред спортске хале, а „Б” турнира на кошаркашком терену иза Техничке школе са
домом ученика „Никола Тесла”. Број учесника на „А” турниру је ограничен на 100, као и на 40 на „Б” турниру.
Рок за пријављивање учесника на турниру је до петка 12. јуна до 17 сати, а пошто је ограничен број учесника предност ће имати играчи са бољим рејтингом.

Kоначна листа учесника биће објављена 12. јуна, до 21 сати. Почетак 1. кола је у 10 сати и 30 минута, а обавезна потврда учешћа је до 10 сати сати у сали за игру, након чега ће се листа попуњавати од резерви. Играће се девет кола по швајцарском систему, уз компјутерско паровање.
Уписнина за турнир „А” је 500 динара, осим за велемајсторе и играче са рејтингом преко 2400, темпо игре на овом турниру је 10 минута, уз бонификацију од 5 секунди, почевши од првог потеза по играчу и турнир се рејтингује код ФИДЕ. Темпо игре на „Б” турниру је 15 минута по играчу и ово такмичење се не рејтунгује. Вредно је истаћи да је уписнина за жене и омладинце до 20 година на „А” турниру 300 динара, док је учешће на „Б“ турниру бесплатно.
Организатор обезбеђује шаховске гарнитуре и сатове за „А” турнир, док би учесници „Б” турнира требало да понесу гарнитуру и исправан сат, који не мора бити дигитални.
Минимални наградни фонд турнира је 20 хиљада динара. Коначни наградни фонд биће објављен пред почетак турнира.

Поред новчаних за најбоље пласиране предвиђене су и награде за најбољу шахисткињу, омладинца (1999. годиште и млађи), ветерана (старији од 60 година), затим за најбољег играча са подручја Градске општине Kостолац и најбољег омладинца ШK „Рудар“.
Поред новчаних награда, како су најавили организатори, биће додељено и неколико награда изненађења за најмлађе учеснике. Првопласирани на оба турнира добијају пехар, а три првопласирана на оба турнира добијају медаље у трајно власништво. Награде се не деле и не могу се акумулирати.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!