Антић и Грчић са рударима копа „Дрмно“ на Ускрс

Производња ЕПС-а сачувала енергетску стабилност

Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије и Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ прославили су Ускрс са радницима на површинском копу „Дрмно“ у Kостолцу. Kако су истакли током обиласка, производња ЕПС-а је сачувала енергетску стабилност земље, што је основ за функционисање целе државе.

Антић и Грчић честитали су Ускрс запосленима у ЕПС уз најбоље жеље и захвалност на великом раду, труду и енергији који улажу током ванредног стања.

  • У борби против невидљивог непријатеља, ови, у широј јавности невидљиви људи који обезбеђују производњу угља и електричне енергије, наши су хероји – рекао је Антић. – Организовати систем да сваког дана у производњи угља и електричне енергије учествује око 20.000 људи, који долазе на посао, уз све прописане мера заштите, да би се производња несметано одвијала, врхунски је напор и одличан резултат.

  • Рудари су увек у најтежим временима пример како се помаже држави, како се брани држава и како се ради без обзира на отежане околности. Хвала им на издржљивости коју су показали у претходних месец дана. Хвала свима у производњи у ЕПС-у. Сигуран сам да њихов ниво свести да, ако стане производња електричне енергије, стаје све – болнице, домови здравља, полиција, установе, управо даје снагу целом ЕПС-у – рекао је Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“.

Антић и Грчић су објаснили да је држава показала да функционише у пуном капацитету и бори се на изузетан начин против вируса, који је зауставио цео свет. Рад у пуном капацитету наставиће се и у наредном периоду, а посебно је добро што се у наредним недељама очекује постепено попуштање рестриктивних мера државе, које су омогућиле да се на добар начин бори против вируса. Они су нагласили да се држава окреће покретању привреде и јачању економије, а рударство и енергетски сектор даће снажан допринос. Рудари „Kолубаре“ и „Дрмна“ остварују одличне резултате од почетка године. За око 450.000 тона боља је производња у односу на претходну годину. Према њиховим најавама, рударство и енергетика ће и у 2020. години имати одређени ниво раста и даће снажну подршку напорима државе да се привреда опорави што пре.

Извор: „ЕПС Енергија“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!