ЕПС формирао кризни штаб: Стабилност система и заштита запослених су приоритет

У ТЕНТ А одржан је први састанак кризног штаба „Електропривреде Србије“ који је формиран на иницијативу Милорада Грчића, в. д. директора ЈП ЕПС са циљем да се осигура стабилност система и заштита запослених у време ширења корона вируса.

Састанку 15. марта присуствовали су чланови кризног штаба из пословодства ЈП ЕПС и ОДС „ЕПС Дистрибуције“, предвођени Грчићем, епидемиолог, здравствени радници, представници Синдиката радника ЕПС-а и Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије.

Стање у „Електропривреди Србије“ и другим енергетским компанијама је апсолутно стабилно и нема никаквих проблема у функционисању и снабдевању, а предузимају се озбиљне мере да се такво стање и задржи. Дефинишу се јасне процедуре понашања, поступци запослених, руководилаца да би се одржао несметан рад свих енергетских компанија и обезбедило поуздано снабдевање кључним енергентима. У ЕПС-у су спремни да спроведу све мере у борби против корона вируса које ће у наредном периоду доносити председник Александар Вучић и Влада Србије – рекао је Антић.

Министар је најавио да ће се наредних дана у ЕПС-у наставити са увођењем нових мера – од решавања питања превоза радника, дезинфекције аутобуса, појачане хигијене, дефинисање процеса рада у свим сегментима и условима.

 

 

Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС истакао је да је циљ ЕПС-а да омогући несметано функционисање система и обезбеди континуирану производњу и снабдевање електричном енергијом за све грађане и привреду уз примену свих неопходних мера да би се ограничило ширење корона вируса на минимум.

На састанку је константновано да је ЕПС међу првима у држави донео и усвојио те мере, које се већ примењују у читавом систему пословања. Размотрене су и могућности додатних мера које би могле да се примене у наредном периоду, у случају заоштравања ситуације са ширењем вируса. Формирани су тимови који ће организовати рад у производњи и дистрибуцији, а наложено је да се дефинишу сви процеси рада и запослени који су неопходни у том процесу, да би се сви послови одвијали несметано.

Верујем да ће запослени ЕПС-а и овог пута показати пуну одговорност и поштовати сва правила безбедности и заштите на раду, укључујући и она посвећена заштити од корона вируса – рекао је Грчић.

У свим просторијама ЕПС-а постављена су дезинфекциона средства и обезбеђена је континуирана набавка додатних количина, а запосленима који су на радним местима изложени повећаном ризику од инфекције корона вирусом биће набављена додатна заштитна средства.

Запослени ЕПС-а биће континуирано информисани о свим одлукама и мерама да би се спречило ширење непроверених информација.

Извор: http://www.eps.rs/cir/vesti/Pages/krizni-stab.aspx

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!