Из новог диспечерског центра шестог БТО система: Производња као на длану

У центру постоји велики број екрана преко којих се прате све активности на производном систему

На Површинском копу „Дрмно“ у функцији је савремени диспечерски центар за даљинско управљање, надзор, преглед статусних сигнала и брзо отклањање кварова, који је повезан са најсавременијим рударским системом укљученим у производни процес.

Нови шести рударски систем представља једно од најмодернијих техничких решења које је уведено у рударски ресор ЕПС-а. Исто могу да кажем и за овај диспечерски центар – рекао је Зоран Миладиновић, главни електроинжењер оперативног одржавања и члан тима за реализацију пројекта шестог БТО система. Треба напоменути да је он развојног типа и да је у плану да се прошири и на пети јаловински систем, што ће се ускоро и реализовати. Диспечерски центар изграђен је у оквиру реализације пројекта шестог БТО система у сарадњи са надлежнима из ЕПС-а.

 

 

Иван Ђокић, оператер шестог рударског система, каже да се из диспечерског центра производни процес види као на длану.
У центру постоји велики број екрана преко којих се прате све активности на производном систему – каже Ђокић и додаје да је посао веома одговоран. – На првом месту је безбедност радника. Kао оператер пратим рад производног процеса и у сталној сам комуникацији с људима на терену. Из диспечерског центра се координирају све активности. Имам увид и у све проблеме који се појаве у току рада и могућност да се брзо реагује. У центар је уграђена најсавременија технологија која нам омогућава много тога. Поред обуке кроз коју сам прошао са својим колегама, посао ми олакшава искуство које сам стекао током протеклих година на терену – каже Ђокић.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!