Преузета комплетна опрема за нови БТО систем

Почела гаранцијска испитивања

Новим системом створени су услови за стабилну производњу за потребе постојећих термокапацитета и новог Б3, који је у изградњи

Потписивањем сертификата о преузимању преостала три пакета опреме, транспортера са транспортним системом, одлагача и трафостанице „Рудник 5“ 110/6 kV, између представника ЕПС-а, огранка „ТЕ-KО Kостолац“ и кинеске компаније ЦМЕK, званично је стављена тачка на реализацију уговора монтаже VI БТО система за површински коп „Дрмно“. Документа о преузимању багера „SchRs-1400“ потписана су пре три месеца.

Потписивањем сертификата 2. децембра у Kостолцу и званично је огранак „ТЕ-KО Kостолац“ преузео опрему на коришћење и почео је да тече гарантни период од две године – рекао је Радан Радовић, руководилац пројекта друге фазе секција два – рударски део. – У новембру 2013. потписали смо уговор који је у мају 2015. године ступио на снагу. Нагласио бих да је комплетан посао завршен у уговореном року за извођење радова од 47 месеци, који је почео да тече 4. јануара 2016. године. У име пројектног тима желео бих да честитам свим учесницима на успешно обављеном послу.

 

Веселин Булатовић, директор за производњу угља у огранку „ТЕ-KО Kостолац“, оценио је да је ово изузетно важан дан за ЕПС и рударски сектор огранка „ТЕ-KО Kостолац“.
Преузимањем преостале опреме завршава се инвестициони циклус којим је ПK „Дрмно“ добио савремену и моћну рударску механизацију, која је у функцији даљег развоја. Новим системом створени су услови за стабилну производњу за потребе постојећих термокапацитета и новог Б3, који је у изградњи – казао је Булатовић.
Ren Kajlung, директор огранка ЦМЕK-а за Србију, рекао је да је ЦМЕK испунио циљеве и да су све стране показале своје могућности. Он је захвалио свим учесницима на реализацији пројекта. Поручио је да ће ЦМЕK учинити све према пројекту и технологији експлоатације машина и да ће улагати напоре да и даље ради у Републици Србији на реализацији других пројеката, а све у циљу њеног даљег успешног развоја.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!