Честитка председнице Скупштине ГО Костолац, Милене Церовшек поводом Дана примирја у Првом светском рату

Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату председница Скупштине ГО Костолац, Милена Церовшек упутила је честитку грађанима

 

 

11. новембра обележавамо важан датум из националне историје у знак сећања на дан и тренутак када је 1918. године на снагу ступило примирје у Великом рату. Наше личне, породичне историје знатним делом су утемељене на сећању на претке страдале у рату у коме је наш народ поднео велику жртву у одбрани слободе. Српски јунаци су у најтежим тренуцима ратовања, остајали личности јаког колективног идентитета и зато ми данас морамо да сећамо наших ослободиоца како би им одали захвалност за све оно што су учинили за наше боље сутра”, поручила је Церовшек у честитки.

 

 

Дан Примирјa у Првом светском рату обележава се сваке године 11. новембра у знак сећања на примирје потписано између савезника и Немачке, које је означило уједно прекид непријатељстава и крај рата. Овај датум проглашен је као национални празник у многим савезничким земљама, у знак сећања на страдале  током рата. Примирје између сваезника и Немачке потписано је у железничком вагону у Компијену, Француска. 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!