Потписан сертификат: Преузет нови багер

И даље ћемо наставити истим темпом да бисмо све завршили како треба, рекао је Рен Kаилонг, директор огранка ЦМЕK у Србији

Потписивањем сертификата о завршетку уговорених радова на пакету један, који се односи на багер „СцхРс-1400“, између представника ЕПС-а и огранка „ТЕ-KО Kостолац“ и кинеске компаније ЦМЕK, као носиоца посла, и његових подизвођача, почетком септембра и формално су се стекли услови за преузимање багера у власништво ЕПС-а, односно крајњег корисника – огранка „ТЕ-KО Kостолац“.

 

 

Радан Радовић, руководилац пројекта друге фазе секција два рударски део, подсетио је да су радови на монтажи багера, после свих припремних активности, званично почели 23. јануара 2017. године, а да је крајем 2018. монтажа била завршена.
После функционалних проба на монтажном плацу 26. марта, багер је кренуо на радну позицију. Пробни рад је обављен током јула и августа и успешно је доказао капацитет. С обзиром на чињеницу да су обављене све услуге и радови који су били предмет овог уговора, стекли су се услови за преузимање роторног багера у власништво крајњег корисника, огранка „ТЕ-KО Kостолац“ – рекао је Радовић.
Радови на преостала три пакета опреме за шести БТО систем, како он каже, теку веома добро и он очекује да ће сви преостали послови бити завршени у предвиђеном року, до 4. децембра.

 

 

Нама је овај дан веома важан за цео пројекат, јер се надам да ће након потписивања сертификата све кренути брже. Захваљујем колегама из ЕПС-а, огранка „ТЕ-KО Kостолац“, Фидик инжењерима, што сте с нама све ово време заједно радили на овом пројекту и што сте нас подржавали. Немате разлог за бригу. И даље ћемо наставити истим темпом да све завршимо како треба – рекао је Рен Kаилонг, директор огранка ЦМЕK у Србији.

Дитмир Плум, представник Фидик инжењера, казао је да је од самог почетка радова постојао веома конструктиван став свих учесника у послу и захвалио свима који су омогућили да ради у доброј атмосфери и ефикасном окружењу.
Слободан Митровић, шеф за трансформацију у ЕПС-у, честитао је Kостолцу што добија веома савремену машину на употребу која је у тренду савремене производње рударске опреме у Европи, где је спојено искуство ранијег произвођача опреме. Митровић је захвалио и представницима ЦМЕK-а на завршетку посла у уговореном року.
На почетку је било сумњи да ли ћемо моћи да урадимо посао на најбољи могући начин по овом моделу први пут у Европи. Успели смо – рекао је Митровић. – Сматрам да је ЦМЕK добио једно велико референтно искуство и да ће имати могућности да сарађује са ЕПС-ом. „Kруп“ је својом четвртом машином на нашим коповима, а првом у Kостолцу, уградио у њих много српског искуства. Овај пројекат је доживео смену генерације, али доказали смо да имамо младе и спремне људе да носе терет сваког великог пројекта. Надам се да ће багер у свом радном веку оправдати све оно што је у њега уложено.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!