Активности на новом БТО систему: Ускоро у производном процесу

Припремне активности за укључивање у производни процес новог, шестог рударског система за откопавање јаловине на површинском копу „Дрмно” улазе у завршну фазу. Све планиране процедуре и примопредаја багера „SchRs-1400” су завршене, а у току су послови на функционалном испитивању преостале опреме која је на терену и њеном повезивању на електронапајање.

Према речима Данка Беатовића, пројект-менаџера, свих осам транспортера, четири из уговора са ЦМЕK-ом и исто толико из уговора са „Гоша-ФОМ” – партија 1, коју је финансирао ЕПС, комплетирани су на терену. Он додаје да је укупна почетна дужина транспортера 7.000 метара.

Четири погонске станице и одлагач „ПА200-2000” су већ укључени на стално напајање електричном енергијом и у протеклом периоду интензивно се радило на функционалним пробама опреме. Паралелно с тим, на терену је и њихово повезивање са новим диспечерским центром – каже Беатовић.

У последњој декади септембра још три погонске станице прикључене су на стално напајање. Осма погонска станица ЕТ-1, као и багер „SchRs-1400” снабдеваће се електричном енергијом из трафостанице „Рудник 5”. Средином октобра планирано је пуштање у пробни рад комплетне опреме шестог БТО система. Kада се одраде све процедуре пробног рада, систем ће бити спреман за укључивање у производни процес копа „Дрмно”.

 

 

Извор: „Енергија Kостолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!