Предшколци вртића „Мајски цвет“ у посети Градској општини Костолац

Предшколци вртића „Мајски цвет“ из Костолца, поводом почетка „Дечије недеље“, у понедељак, 7. октобра посетили су Градску општину Костолац, и упознали се са радом Скупштине. Ове године, „Дечија недеља” обележава значајан јубилеј, 30 година Kонвенције Уједињених нација о правима детета, најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета, као и најшире прихваћеног правног инструмента за заштиту људских права.

Малишане су примили и угостили председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и председница Скупштине Милена Церовшек.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упознао је предшколце са Конвенцијом о правима детета и додао:

Свака недеља у години треба да буде дечија недеља, а ми старији имамо важан задатак да деци пренесемо своја знања, да их подстичемо и мотивишемо и да им својим делима укажемо на праве вредности”.

Он је нагласио да локална самоуправа настоји да обезбеди што боље услове нашим најмлађим суграђанима – У току су радови на реновирању кухиње и на реконструкцији крова на објекту „Мајски цвет“, тако да ће наши малишани, када све буде завршено, добити један леп простор за рад и боравак, истакао је Крстаноски.

Ово дружење са вама, за мене је један од најлепших тренутака у дану пуном обавеза, рекла је председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек. Она је том приликом упознала предшколце са радом Скупштине као законодавне власти и са начином на који се доносе одлуке неопходне за рад локалне самоуправе.

 

 

Малишанима су пожелеле добродошлицу и чланица Већа ГО Костолац Маријана Божић и заменица председника општине Катарина Сарафиновић, које су им том приликом поделиле слаткише и сокове.

Тања Лончар, директорка Предшколске установе „Љубица Вребалов” је истакла да са Градском општином Костолац има одличну сарадњу и најавила да ће се ускоро радити ново игралиште за децу.

На крају посете малишани су председнику уручили своје цртеже, на тему како они виде Костолац, а председник је њима поклонио три беле магнетне табле и клима уређај.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!