Инзванредан успех Шаховског клуба „Рудар“из Костолца у Бајиној Башти

 

У Бајиној Башти је, у времену од 13. до 21. септембра, одржана Прва лига Шаховског савеза Централне Србије за 2019. годину. Међу 12 екипа био је и Шаховски клуб „Рудар“из Костолца.

Према речима Бобана Максимовића председника костолачког шах клуба борба за освајање медаље била је неизвесна до последњег кола. Костолачки шахисти остварили су инзванредан успех и поделили треће место са екипом Пожеге, а услед додатних критеријума освојили су одлично 4. место.

 

 

Младост наше екипе, одлична игра и инзванредна атмосфера у екипи, довели су до тога да смо већ после одиграних 6 кола (од 11) обезбедили опстанак и истакли кандидатуру за освајање првих места”, нагласио је Максимовић.

Поред одличног екипног успеха Шаховског клуба „Рудар“, одличан је био и кадет Лука Будисављевић (2004), који је освајањем треће норме за интернационалног мајстора понео титулу интернационалног мајстора и постао најмлађи играч са том титулом у Србији. У предстојећим годинама очекује се да млади Лука освоји и највишу титулу у шаху и постане најмлађи велемајстор у историји српског шаха.

Близу освајања првог IM бала био је још један кадет ШК „Рудар“ Марко Ивановић, али нажалост за мало није успео.

 

 

Добро смо одиграли Лигу и представили наш клуб и град у најбољем светлу. Са још једном годином искуства и са мало већом финансијском подршком у следећој години можемо очекивати и неку од медаља, додао је Максимовић.

Костолачки шах клуб „Рудар” ускоро очекује Прва лига ШСЦС за жене, као и екипно омладинско првенство Србије, рекао је Максимовић захваливши се свим играчима на приказаној игри као и залагању које су показали за свој клуб.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!