Концерт за памћење Милоша Радовића у Костолцу

Синоћ је у позоришној сали Дома културе у Костолцу од 20 часова у организацији Центра за културу „Костолац“ одржан концерт Милоша Радовића, познатог баритона, оперског певача, професора соло певања и солисте РТС-а.

Концерт под називом „Песмом да вам кажем“ био је пун емотивних набоја где су се прожимале музичке нумере од старогадских, евергрин, изворних и грчких песама до италијанских канцона. Једно прелепо вече које ће дубоко остати у сећању правих музичких сладокусаца, а хвала Богу таквих је доста у Kостолцу.

Ово је 420 концерт од 2009. године који приређује признати српски оперски певач у пратњи  новосадског Тамбурашког оркестра.  Музичко појачање на сцени пружио му је брат Александар Радовић, професор клавира и концерт мајстор.

 

 

Песмом „Ти би хтео песмом да ти кажем” Милош Радовић је поздравио костолачку публику, а затим су се низале „Нетко сасвим трећи”, „Миле давне успомене”, „Дунав, Дунав тихо тече”, „Једна зима са Кристином”, „Још и данас замирише трешња”, „Лоше вино”, „Циганин и виолина”, „Свирци моји”, и многе друге песме, док је публика је свако извођење врхунског певача, награђивала громогласним аплаузима.

Посебну драж концерту дало је извођење ауторске песме „Срце није тамбурица“,  која је настала у музичкој радионици породице Радовић. Музику је написао брат Александар Радовић, за текст се побринула мама Мира а маестрално је синоћ у препуној сали костолачког Дома културе извео непоновљиви Милош Радовић.

Милош Радовић је по завршетку концерта био презадовољан атмосфером коју су приредили организатори концерта, а и публика која је заједно са Милошем певала сваку песму.

Покровитељ концерта је Градска општина Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!