„Игрицe без граница 2019”

На платоу испред спортске хале у Костолцу у среду, 21. августа одржано је финале „Игрица без граница” које организује Центар за културу „Kостолац” у склопу манифестације „Kостолачко лето 2019”.

 

 

Kонкуренција је била велика, јер су учествовале јаке и спретне екипе, које су показале да се кроз такмичење и игру могу промовисати и неговати вредности тимског духа и пријатељства.
Све игре су биле прилично захтевне тако да је на тај начин деци пренета порука колико је битно бити активан, бавити се спортом и рекреацијом.

Такмичиле су се екипе из Петке, Старог Kостолца, Kленовника, Дрмна и Kостолца. Екипе су одмериле снаге у различитим играма: од трке са лаворима, преношења јаја у кашикама, преношења воде у бушним кесама, лимбо денсу, трца са џаковима, склапање најдуже речи и трчање са фризбијем и шиз квиз.

 

 

Награде за прва три места је обезбедила књижара „Школарац”Прво место заузела је екипа „Костолчани” из Костолца, друго место „Жабе” из Старог Костолца и треће место „Алигатори” из Кленовника. Они су добили ваучере које могу искористити за куповину школског прибора у књижари „Школарац”. Награда за прво место била је у износу од 10.000,00 динара, за друго 5.000,00 динара и за треће 2.000,00 динара. Након завршеног такмичења била је приређена журка уз маскоте.

Организатори су свакако препознали значај игара и на тај начин промовисали вредности тимског духа и пријатељства. Учесници су задовољни манифестацијом која их је, ако ништа друго забавила и подстакла у њима такмичарски дух. Најзадовољни су јасно је, победници.

Циљ игара је промовисање правих вредности, а деца осим што учествују у такмичењу уживају у дружењу и својим осмесима бришу све границе.

Покровитељ свих манифестација у склопу „Kостолачког лета 2019”је Градска општина Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!