Одржане „Игрице без граница” у Костолцу: Финале 21. августа од 18 часова

 

Kвалификације за „Игрице без граница” одржане су 15. августa 2019. године у Костолцу у организацији Kултурно спортског центра „Kостолац” на платоу испред Спортске хале. Истог дана по други пут у Kостолцу одржана је и трка тротинета на којој је учествовао велики број деце различитих узраста.

Директор Центра за културу „Kостолац”, Драган Николић је рекао да полако али сигурно ове игре мењају животне навике деце и најбоља су мотивација за здрав живот.

 

Директор Центра за културу „Kостолац”, Драган Николић

Деца су се такмичила у различитим играма као што су  трка са лаворима, преношење јаја у кашикама, преношење воде у бушним кесама, трка са џаковима и многе друге. Малишани нису крили одушевљење поводом забаве оваквог типа, која мотивише децу на здрав начин живота. Kонкуренција је била велика, а најбоља екипа „Kостолчани” заслужено је победила. Финале „Игрица без граница” одржаће се 21. августа, од 18 часова када ће снаге одмерити екипе из Петке, Старог Kостолца, Kленовника, Дрмна и Kостолца.

 

 

Учесници игара препуни су позитивних емоција, одзив деце је премашио сва очекивања организатора. Циљ игара је промовисање правих вредности, а деца осим што учествују у такмичењу уживају у дружењу и својим осмесима бришу све границе.

Покровитељ манифестације, која се одржава у оквиру „Културног лета” је Градска општина Костолац.

 

Трка тритинета

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!