Нови багер „SchRs 1400” у пробном раду: Велика очекивања од „кобре”

Од 18. јуна багер је почео да откопава и прве количине јаловине са вршне етаже копа

Нови багер, коме су рудари дали надимак „кобра”, после транспорта до радне локације, повезивања на транспортни систем и функцијских тестирања, 18. јуна откопао је прве количине земље током пробног рада. Према плану активности, у режиму пробног рада багер ће бити 48 дана.

Све активности одвијају се према планираној динамици и под будним оком представника „Тисен Kрупа” и ЦМЕK-а. Током пробног рада испитују се карактеристике багера, његова функционалност и оперативност у реалним условима. Полако се уходавамо и упознајемо багер, за који могу рећи да је веома моћан. Током пробног рада биће урађен и тест доказивања његовог капацитета од 6.600 кубика чврсте масе на час. Тада ће багер непрекидно радити 72 сата – рекао је Александар Пантић, шеф шестог рударског система.

 

 

У разговору са запосленима на шестом рударском систему сазнали смо да је багер добио надимак „кобра” због изгледа, али и техничких карактеристика. Рудари кажу да се исти овакав багер у РБ„Kолубара” показао изванредно и очекују да ће дрмњанска „кобра”, испунити сва њихова очекивања по окончању пробног рада и званичном укључивању у производни процес.

Извор: „Енергија Kостолац”

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!