Ремонти на копу „Дрмно”: Припрема за поуздан рад

Одлука да се ремонтне активности убрзају и измене усаглашена са надлежнима у ЕПС-у. Досад су завршени послови на ремонту транспортног система и одлагача који ради у склопу петог рударског система за откривање угља.

На Површинском копу „Дрмно” овогодишњи план ремонта је делимично измењен због остваривања планираних производних планова и повећаних потреба за угљем.

Донета је одлука, која је усаглашена са надлежнима из ЕПС-а, да се ремонтне активности убрзају и измене – рекао је Зоран Стојковић, управник Сектора машинског одржавања. – Ремонтне активности свешће се на продужене сервисе, поправке у поступку редовног одржавања и током планских стајања. У складу са новим околностима, предузимамо организационе мере како бисмо за краће време отклонили што више недостатака на машинама. Учинићемо све да одговоримо новим захтевима и да све рударске машине и опрему припремимо за поуздан рад током наредног периода.

 

 

Досад су завршени послови на ремонту транспортног система и одлагача који ради у склопу петог рударског система за откривање угља, а у току су обимни послови на поправци багера „СРс 2000/32”, који је ангажован у оквиру тог рударског система за откривање угља.

Поред санације постојећег лежаја окрета горње градње багера и зупчастог венца, на овој машини биће замењен и редуктор радног точка. Одустали смо од замене радног точка багера управо због скраћења рокова за поправку машина. Радови на багеру трајаће највероватније и током јула. Отклоњен је и највећи број уочених недостатака на машинама и опреми која је ангажована на откопавању јаловине у склопу трећег рударског система. У последњој декади јуна почели смо с радовима на машинама које се експлоатишу у склопу угљеног система и постројењима дробилане. Почетком јула покренута је производња угља, с тим што су радови на багеру 800 завршени до краја јула због повећаног обима и сложености посла. По окончању радова, и он ће бити укључен у производни процес ископавања угља и попуну депонија како бисмо до окончања ремонтних послова у термоелектранама обезбедили довољне количине угља– детаљан је Стојковић.

Метеоролошки услови у протеклом периоду нису били наклоњени, ш?то је утицало на динамику извођења радова. Према предвиђањима метеоролога, следе високе температуре.

Организација

Пред нама су бројни сложени послови које морамо обавити за што краће време. То ће захтевати бољу координацију, организацију и већи напор свих учесника у послу како да би машине биле спремне за рад, посебно током зиме, казао је Стојковић.

Извор: „Енергија Kостолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!