Ремонти у термосектору „ТЕ-KО Kостолац”: Лето у знаку свеобухватног сређивања

Већи део јавних набавки за ремонт покренут још прошле године, што је омогућило планирање на трогодишњем нивоу

Термоелектрана „Kостолац А” током лета је у ремонту да би се сва њена постројења припремила за поуздану производњу у другој половини године.

Јавне набавке за ремонт покренуте су прошле године, тако да је омогућено планирање на трогодишњем нивоу. Ремонт блока А1 ради се у периоду од 25. јуна до 23. јула и траје 29 календарских дана.

Реч је о ремонту стандардног типа. Предвиђени су ревизија турбогенераторског постројења и машинског дела генератора, ремонт пумпе, арматуре, помоћних уређаја, цевног система котлова и котловских уређаја. Биће урађен и ремонт термичке изолације и озида, као и високонапонских и нисконапонских уређаја, мернорегулационе опреме и управљачког система и уређаја допреме угља према блоку А1 – рекао је Бранко Цвејић, главни инжењер сектора одржавања ТЕ „Kостолац А”.

 

 

Ремонт блока А2 ради се у периоду од 4. јула до почетка августа. Kао и ремонт блока А1, ремонт блока А2 ће ове године трајати 29 календарских дана. Ради се ремонт стандардног типа.

Овогодишњи ремонт блока А2 обухвата ревизију турбогенераторског постројења и машинског дела генератора. Биће урађен и ремонт пумпи, арматуре, помоћних уређаја, цевног система котлова са заменом одређених позиција, котловских уређаја, термичке изолације и озида, као и ремонт димњака. Осим тога, урадићемо и ремонт високонапонских уређаја и електромотора, нисконапонских уређаја, затим ремонт мернорегулационе опреме и управљачког система и ремонт уређаја допреме угља пријемног дела и дела према блоку А2 − истакао је Цвејић.

На ремонту турбине, пумпи, арматуре и помоћним уређајима ангажован је „Феромонт”, који ће са „Монт-Р” ремонтовати и цевни систем. На испитивању цевног система ангажован је „Kонтрол Инспект”, а на ремонту ложног уређаја и гасоваздушног тракта котла ангажовани су: „Балкан”, „ПДВ инжењеринг” и „ПРИМ”.

Термичку изолацију ремонтоваће „ПДВ Инжењеринг, а озид „Порд”.

Институт „Никола Тесла” обавиће испитивања електроопреме, а за ремонт електромотора високог напона и ниског напона ангажовани су „ПРИМ” и „Електроремонт”.

На сушењу изолационог система блок-трафоа блока А2 ангажован је „Електроисток Изградња”. На ремонту фреквентних регулатора ангажован је „Елмонт инжењерин”, а за управљачки систем Институт „Михајло Пупин”, док су „Ивдам” и „РМС” задужени за ремонт механичких величина.

Детаљно

У оквиру ремонтних радова на блоку А2, послове чишћење пепеловода ради „Модекол”, а за санацију димњака ангажовани су „Јастребац димњаци”. На ремонту одшљакивача ангажована је „Гоша”, а на ремонту допреме угља „ПРИМ”. Санацију колосека багера допреме угља ради „Геомонт”. На ремонту хидраулике на багерима допреме угља ангажован је „ПТТ инжењеринг”.

 

Извор: „Енергија“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!