Одржана 24. редовна седница Већа ГО Костолац

На седници Већа Градске општине Костолац одржаној 19. јула усвојене су све тачке дневног реда.

На Већу је разматран предлог за измену Плана јавних набавки Управе Градске општине Костолац за 2019. годину. Већници су између осталог размотрили захтев председника Савета МЗ Кленовник за постављање 4 лежећа успоривача саобраћаја и огледала на раскрсници код Дома културе, те донели Закључак да се захтев проследи Одељењу за комуналне делатности и енергетику Градској управие Града Пожаревца, ЈКП „Паркинг сервис“, Пожаревац и Дарку Мирковићу, члану Градског већа Града Пожаревца.

У наставку седнице разматран је предлог Јавног позива за расподелу средстава за обезбеђивање средстава за остваривање  потреба и интереса у области спорта на територији Градске општине Костолац за за другу половину 2019. године.

 

 

Такође на Већу је донет и Закључак којим се прихвата предлог расподеле средстава на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2019. години на територији Градске општине Костолац по записнику Комисије за оцену пројеката и израду предлога о додели средстава по „Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2019. години.

Већници су донели и Закључак којим се прихвата  коначнa листа за доделу средстава за пројекте/програме цркава и верских заједница који се суфинансирају из буџета Градске општине Костолац у 2019. години, по јавном конкурсу објављеном дана дана 28.05.2019. године у листу Реч народа.

Том приликом донето је и Решење, којим се одобрава Одбору исламске заједнице Костолац, у Костолцу, средства у износу од  100.000,00 динара, за програм/пројекат под називом Уређење молитвеног дома у Костолцу у улици Десанке Максимовић бб и Црквенoj општини Новокостолачкoj град Костолац,  износ од 50.000,00  динара за пројекaт/програм под називом Осликавање северног дела храма на полукалоти изнад проскомидије.

Разматрани су и бројни захтеви грађана, од којих су се неки односили и на насипање и равнање појединих улица.

Седницом је председавао Серџо Крстаноски председник Градске општине Костолац, а поред чланова Већа, Миладина Радомировића, Маријане Божић и Милана Ђаловића присуствовали су Далибор Илић, заменик председника Градске општине Костолац, Анђелија Миливојевић, начелница Управе Градске општине Костолац, помоћници председника ГО Костолац Катарина Сарафиновић, Дарко Грубетић и виши сарадник за послове припреме и реализације седница Скупштине, Већа и радних тела Скупштине, персоналне и имовинско – правне послове, Љиљана Цвејановић.

Дневни ред са 24. редовне седнице Већа ГО Костолац можете погледати ОВДЕ

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!