Ликовна радионица окупила преко шесдесеторо малишана

У организацији Центра за културу „Костолац” и УЛСК „Спектар” Костолац у оквиру манифестације „Костолачко лето” у среду, 17. јула одржана је Ликовна радионица за децу.

 

 

Преко 60 малишана показало је своју креативност и дар за сликање, а тема се заснивала на мотивима града Костолца, односно како Костолац изгледа у очима једног детета. Том приликом награђени су и најбољи радови. По оцени стручног жирија који су чинили Снежана Милошевић, Владета Делетић, Славица Ридег и Едвард Шустер, за најбољи ликовни рад проглашен је рад Дијане Рамадановић, друго место заузео је Виктор Асановић док се на трећем месту нашла Тамара Илић. Чланица Већа ГО Костолац, Маријана Божић ресорно задужена за спорт и културу, истакла је да ГО Костолац подржава овакав вид радионица и настоји да увек изађе у сусрет активностима које доприносе развоју личности наше деце. „Из тог разлога стварање прилика за децу раног узраста да се укључе у радионице мора да постане наш императив, јер ће такве мере обезбедити сигурну основу малишанима на путу ка успеху”, рекла је Божић.

Велики одзив деце, говори да деца уживају у ликовним радионицама, а председница УЛСК „Спектар”, Снежана Милошевић је том приликом најавила средином августа поновно дружење.

Велики значај ликовних радионица произилази из чињенице да деца имају прилику да искажу, развијају и поспешују своју креативност, а самим тим подигну и самопоуздање, наравно уз веелику помоћ професионалних сликара.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!