Kонференција за медије – СНС Пожаревац: Туристичке манифестације као фактор развоја туризма

Развој културе и туризма на територији града Пожаревца и све већи значај туристичких манифестација за локалну самоуправу била је тема конференције за медије која је организована у просторијама Српске напредне странке у Пожаревцу, на којој се обратио председник градског одбора СНС Пожаревац Бане Спасовић.

На самом почетку Спасовић је презентовао резултате рада локалне самоуправе и бројне акције Градског одбора СНС-а у Пожаревцу. Акције које су у претходних десет дана спроводили активисти локалних одбора СНС-а односиле су се на уређење локалних Домова културе у Ћириковцу и Острову. Такође спроводен је и низ хуманитарних акција, а све у циљу обезбеђивања помоћи породицама које имају социјалне проблеме.

Он је том приликом нагласио да ће сваког петка од 9 часова бити организовани пријеми грађана од стране кабинета градоначелника, како би грађани давали своје сугестије, али и решавали бројне проблеме који их муче.

 

 

Актуелни градоначекник Бане Спасовић је затим направио и осврт на резултате које је локална власт направила у претходном периоду у области културе и туризма, а потом и о манифестацијам које су биле организоване на територији града у претходном периоду.

Велики је број манифестација, током једне календарске године, које су постале традиционалне и које из године у годину добијају на све већем значају за локалну самоуправуЦиљ нам је да вратимо културна дешавања и манифестације у сеоска насеља, јер имамо богату традицију и културу“ , рекао је Спасовић и подсетио на манифестације које су окупиле велики број посетилаца у претходним недељама: на првом месту  „Чорбијада“ у Дубравици, Смотра фолклорних ансамбала Србије (СФАС) у Kличевцу, „Два века боја на Пругову“ и „Виминацијун Фест –Митови стари и нови“ у Археолошком парку у Виминацијуму, који је изазвао велико интересовање и привукао велики број посетилаца, не само са територије града Пожаревца, већ из других градова Србије. Такође он је истакао да је Пожаревачки мир – народни музеј у последње време привукао доста туриста, али захваљујући локалној самоуправи која је препознала његов значај за туристичке потенцијале града. До сада је уређен парк, изграђене су приступне саобраћајнице и урађена је нова поставка у шатору, а у плану је да се направи и историјски парк на месту Пожаревачког мира. Такође додаје он и да је уређен парк Милене Павловић Барили. Посебан акценат ставио је на Туристичку манифестацију „Љубичевске коњичке игре”, која је постала бренд Пожаревца и Србије.  Он се у свом излагању осврнуо и на улагање Града и Владе Републике Србије у ЈП „Љубичево“. „Кроз улагање у инфраструктуру, хиподром, дошли смо до стадијума да ергела „Љубичево”која је раније имала дуг од 100 милиона динара сада има најбоље услове у Србији и региону”, додаје он. „Последњих година урађене су две нове штале, хидроизолација, аутоматске појилице, лед расвета, урађени су плочници, трим стаза, авантура парк, нова електроинсталација,…” . Циљ Туристичке организације и ергеле „Љубичево” је да у наредном периоду што више привуче власнике коњских грла да их доведу на пансион и да Љубичево има зараду, наглашава Спасовић. 

Спасовић је нагласио да је Туристичка организација сада измештена у сам центар, и биће оплемењена новим садржајима. Он је изразио наду да ће овај туристичко – информативни центар помоћи туристима да се информишу где и како могу да проведу време у Пожаревцу и које туристичке локалитете овог краја могу да посете, а све у циљу развоја туризма који је један од важних темеља развоја града. Спасовић је истакао и да се нада да ће постављање Василија Балдића, дугогодишњег радника у Туристичкој организацији, за в.д. директора, донети нову понуду и садржајнију понуду граду.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!