Свечана додела диплома матурантима и „Сајам високог образовања и запошљивости” у Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла”

 

У Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла” у петак, 14.06.2019. године организована је свечана додела диплома матурантима. Том приликом додељене су и дипломе „Вук Kараџић“ најбољим ученицима, за школску 2018/2019. годину.

 

 

Родитеље, матуранте, професоре, представнике локалне самоуправе и медије поздравио је директор Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла”др Горан Несторовић. Он је том приликом поручио матурантима да верују у себе и да буду људи увек и свуда, у свим приликама и околностима. „Данас није дан за велике говоре, данас је дан за велике речи, којим ћемо крунисати ваше успехе, достигнућа, вештине и умеће. Данас је дан када постајете људи од струке и када постајемо колеге, рекао је Несторовић пожелевши им да их срећа и знање пратe кроз даљи развој и усавршавање.

Носиоци дипломе „Вук Kараџић“ су: Немања Закшек, Е42 – електротехничар рачунара, Стефан Жикић, Р41 – рударски техничар, Данило Николић, М43 – техничар машинске енергетике и Данијел Никонтовић, М41 машински техничар за компјутерско конструисање. За ђака генерације проглашен је Немања Закшек, Е42 – електротехничар рачунара.

 

 

Посебну диплому добио је Срећко Стојадиновић, Р41 за – Рударски техничар  из предмета физичко васпитање за спортисту генерације. Дипломом је награђено и одељење М34 за освојено прво место на школском турниру у малом фудбалу.

 

 

Награђени су и наставници који су заслужни за успехе ученика на такмичењима и то: Предраг Милутиновић за освојено друго место на Републичком такмичењу у гимнастици, Марко Сузић за освојено треће место на Републичком такмичењу у рукомету, Ненад Урошев за освојено једанаесто место на Републичком такмичењу у стоном тенису и за освојено друго место на Регионалној домијади 2019. године у стрељаштву, Мр Лидија Поповић, наставник машинске групе предмета, за менторски рад са учеником при теоријском делу из предмета практична настава за образовни профил бравар, Стојанча Петковић, наставник практичне наставе за менторски рад са учеником при практичном делу из предмета практична настава за образовни профил: бравар и заваривач, Гордана Петковић, наставник машинске групе предмета, за менторски рад са учеником при теоријском делу из предмета практична настава за образовни профил аутомеханичар, Драшко Степановић, наставник практичне наставе за менторски рад са учеником при практичном делу из предмета практична настава за образовни профил аутомеханичар, Жељко Маслаћ, наставник машинске групе предмета, за менторски рад са учеником при теоријском делу из предмета практична настава за образовни профил заваривач, Јасминка Радовановић, наставник машинске групе предмета, за менторски рад са учеником при теоријском делу из предмета моделирање машинских елемената и конструкција, Слободан Арсић, наставник машинске групе предмета, за менторски рад са учеником при теоријском делу из предмета моделирање машинских елемената и конструкција, Драган Тодић, наставник машинске групе предмета због додатног ангажовања у раду са ученицима који су представљали школу на Регионалном и Републичком такмичењу четворогодишњих образовних профила, машинских школа Србије и Бобан Ивић, за освојено прво место на Републичкој домијади 2019. године у стоном тенису.

 

 

На постигнутим успесима током досадашњег школовања и резултатима на бројним такмичењима, носиоцима „Вукове дипломе”, честитао је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски.

 

 

Градска општина Kостолац је увек улагала у образовање, јер квалитет људских ресурса главни је извор богатства једног друштва. У прилог томе говори и чињеница да сваке године поводом градске славе Светог великомученика Прокопија, најбољим ученицима Основне школе „Јован Цвијић“ Kостолац и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ додељујемо новчане награде, по 70 хиљада динара за ђаке генерације, и 35 хиљада за спортисту генерације. Такође значајна средства улажемо у школске установе, како би деца имала што боље услове за школовање. Није занемарљиво напоменути да су школе у Kостолцу једне од најлепших у региону, рекао је Крстаноски.

 

 

Том приликом организован је и „Сајам високог образовања и запошљивости” како би се матуранти Градске општине Костолац, упознали са могућностима даљег образовања. Циљ је да се ученицима који завршавају још једну етапу у свом образовању, помогне у одабиру будућих факултета. Матуранти су се информисали о многим корисним информацијама везаним за образовање и потенцијално запошљавање након завршеног школовања. Њима су се поред бројних високих школа и факултета, представили привредници као и предузетници.

Генерација матураната школске 2018/19. године испраћена је из Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла” уз најлепше жеље свих који у овој школи остају и поруку да храбро следе своју интуицију и снове, јер се само тако они остварују.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!