Производња костолачких термоелектрана: Поуздано и стабилно

Због ниских температура у мају поново покренута испорука топлотне енергије

Огранак „ТЕ-КО Костолац” предао је електроенергетском систему Србије планирану количину електричне енергије, тако да је за прва четири месеца остварена производња у износу 2.414.525.000 kWh електричне енергије, што је 4,5 одсто више од плана.

Четворомесечни учинак, посматрано појединачно по термоелектранама, такође премашује план за тај период. Блокови А1 и А2 произвели су од почетка године до краја априла готово 729 милиона kWh, тако да је ТЕ „Костолац А” предала за 4,7 одсто више електричне енергије у односу на план. И производња у ТЕ „Костолац Б” кретала се изнад планираног нивоа. Произведено је готово 1,7 милијарди kWh електричне енергије, а план је премашен за 4,4 одсто.

У зимском периоду у костолачком огранку „Електропривреде Србије” производи се и топлотна енергија која се користи за даљински систем грејања Костолца, Пожаревца и околних насеља. Топлотна енергија се производи у ТЕ „Костолац А”, а током априла је испоручено око 23.658 МWht. Због временских прилика у мају и ниских температура поново је покренута испорука топлотне енергије.

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!