Одржана 22. редовна седница Већа Градске општине Костолац

 

У среду, 22. маја, одржана је 22. редовна седница Већа Градске општине Костолац. Већници су разматрали предлоге захтева за додатна средства у укупном износу од 35.708.100,00 динара, за Ребаланс 1 буџета ГО Костолац, а који ће бити упућени Већу Града Пожаревца на разматрање. Поред ових захтева разматрани су и захтеви за обезбеђење средстава за реализацију појединих инвестиција које би се финансирале из буџета града Пожаревца. Такође разматран је и захтев за умањење средстава из буџетског Фонда за заштиту животне средине. Ову тачку образложила је Зденка Радосављевић – виши стручни сарадник на пословима извршења буџета.

Између осталог разматрани су и бројни захтеви грађана за прикључење на топлификациону мрежу. Поред тога на Већу је разматран и предлог измене Одлуке o oбразовању институционалне радне групе Ромактед програма. Уместо чланова Већа који су поднели оставке Саше Грубетића и Марије Миличевић, у радну групу РОМАКТЕД програма именовани су  нови чланови: Милан Ђаловић, делегирана контакт особа за РОМАКТЕД програм од стране председника Градске општине Костолац, која је уједно и координатор институционалне групе и Маријана Божић као члан.

Веће је разматрало и предлог измене Решења о именовању председника и чланова Комисије за обезбеђивање средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта на територији Градске општине Костолац за 2019. годину. Том приликом донето је и Решење о њиховом именовању. Маријана Божић именована је за члана, на место Марије Миличевић која је поднела оставку на функцију члана Већа.

 

 

Поред тога разматран је и предлог измене Решења о именовању председника и чланова Комисије за доделу средстава из буџета Градске општине Костолац за суфинансирање програма/пројеката цркава и верских заједница који се суфинансирају из буџета Градске општине Костолац у 2019. години.  Том приликом донето је и Решење о њиховом именовању. Морина Бајрам именован је за члана, на место Саше Грубетића који је поднео оставку на функцију члана Већа.

На Већу је донет и Закључак којим се усваја допуна за Годишњи план  јавних конкурса Градске општине Костолац за 2019. годину, јер су након расподеле средстава од стране Комисије за доделу средстава из буџета Градске општине Костолац за суфинансирање програма/пројеката цркава и верских заједница који се суфинансирају из буџета Градске општине Костолац у 2019. години, преостала средства у износу од 300.000,00 динара. С тим у вези донет је и Закључак за расписивање Конкурса.

Веће Градске општине Костолац размотрило је предлог Јавног позива за достављање предлога за доделу повеља Градске општине Костолац за 2019. годину и након утврђивања предлога донело  Закључак да се јавни позив објави у листу „Реч народа“.

Седницом је председавао Серџо Крстаноски  председник Градске општине Костолац, а присуствовали су Далибор Илић – заменик председника Градске општине Костолац и чланови Већа Драган Ранисављев, Бајрам Морина, Милан Ђаловић и Маријана Божић. Поред чланова Већа Градске општине Костолац, присутни су били и председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, Анђелија Миливојевић – начелница Управе Градске општине Костолац, помоћник председника ГО Костолац Југослав Марковић и виши сарадник за послове припреме и реализације седница Скупштине, Већа и радних тела Скупштине, персоналне и имовинско – правне послове Љиљана Цвејановић.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!