Бесплатне психолошке радионице у Библиотеци у Костолцу

Библиотека у Костолцу, Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић” Пожаревац, започела је са циклусом психолошких радионица под називом „Причајмо о…”.
Радионице су намењене психолошком оснаживању припадница женског пола, јачању њиховог самопоуздања, самопоштовања и унапређењу потенцијала.
 
На радионицама учесници седе у кругу и на забаван и интерактиван начин решавају задатке и дискутују по групама о задатим темама, у оној мери колико то сами желе. Теме покривају аспекте живота који могу бити од интереса свима, као што су: заузимање позитивног односа према себи и другима, јачање самопоуздања и самопоштовања, вежбање комуникацијских вештина у међуљудским односима, адекватна брига о себи и другима, боље разумевање љубавних и других блиских односа, доношење зрелих одлука, савладавање различитих животних проблема, као што су губици вољених особа, суочавање са болестима, страховима и др. Овладавањем овим моћним психолошким алатима на радионицама и њиховим вежбањем у свакодневним ситуацијама учесници могу значајно унапредити себе и свој живот.
Прва у низу радионица „Причајмо о…“  одржана је 7. маја са темом „О самопоштовању“ и чиниле су је осамнаест учесница.
Радионицу су осмислиле: Рената Минић МА, дипломирани библиотекар саветник и Оливера Хајровић, специјалиста клиничке психологије и председница Удружења „Психолошки центар“.
 У спровођењу радионице учествују и библиотекарке Невена Вуксановић и Марија Копун,
Радионице су бесплатне и реализоваће се једном месечно.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!