У порти Цркве Светог Максима Исповедника одржано такмичење деце у фарбању јаја

У сусрет највећем хришћанском празнику – Ускрсу, Центар за културу „Костолац” у сарадњи са Црквом Светог Максима Исповедника, организовао је на Велики петак, манифестацију под називом „Шарено јаје срећу даје” у оквиру које је одржано такмичење у фарбању јаја. Присутне малишане на самом почетку поздравила је чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић честитајући им у име Градске општине Костолац и у своје лично име ускршње празнике.

 

 

Старешина цркве Светог Максима Исповедника Дејан Лазаров, је истакао да организовањем ове манифестације у цркви најмлађима обичаји постају ближи, а учење кроз игру деци помаже да веру заволе и прихвате још од најранијег доба.

На традиционалном такмичењу у фарбању јаја учествовало је око седамдесеторо малишана – од оних који још иду у вртић до оних који завршавају основну школу. Жири, кога су чинили представници Центра за културу „Костолац”, Градске општине Костолац, Цркве Светог Максима Исповедника у Костолцу и спонзора, имао је тежак задатак, а награђени су следећи учесници:

У категорији од 4 до 7 година, прво место освојила је Најда Поповић, друго место припало је Луки Ђорђевићу, а треће Јелени Петковић.

Прво место у категорији од 8 до 10 година, освојио је Алекса Ђорђевић, друго место Светлана Пајкић, а треће место припало је Јани Петковић.

У категорији од 10 до 14 година, прво место освојила је Милица Ристић, друго место освојио је Никола Страинов, а треће је припало Сари Тајровски.

Најшашавије јаје – Санела Вујић
Најсјајније јаје – Теодора Зумис
Најнеобичније јаје – Матеј Илић
Најмодерније јаје – Софија Цвејић
Најмаштовитије јаје – Невена Вујасиновић
Најшареније јаје – Константин Милошевић
Најсмешније јаје – Андреј Костић

 

 

Награђенима су награде и дипломе уручили: чланови Већа ГО Костолац Маријана Божић и Драган Ранисављев, директорка Центра за културу „Kостолац“ Јелена Шаманц, председница Скупштине ГО Костолац, Милена Церовшек, старешина цркве Светог Максима Исповедника Дејан Лазаров и свештеник Иван Филиповић.

Директорка Центра за културу „Kостолац“ , Јелена Шаманц захвалила се том приликом свим учесницима, а победницима у свим категоријама упутила искрене честитке.

За вредне награде побринули су се бројни спонзори: Експрес бајк, књижара „Школарац”, Синдикат Копова Костолац, кафе „Малиган“, Радио „Стил”, кафе „Балтазар”, Џиуџицу клуб Костолац, ,,Борилачки центар Kнез Милош-KОС“, Удружење ГЕТ ФИТ и П. Д. „Костолац услуге”.

Овом ускршњом манифестацијом организатори су желели да приближе деци овај дивни хришћански празник и науче их да уживају у њему поштујући вредности православне вере.

Покровитељ манифестације је Градска општина Костолац.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!