Подела канти за породична домаћинства у Градској општини Костолац

У Градској општини Костолац, почела је подела 1500 канти од 120 литара за породична домаћинства, која ће омогућити ефикасније увођење комуналног реда. 

 

 

Почетку расподеле канти за комунални отпад домаћинствима у Костолцу, присуствовали су председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, чланица Већа задужена за културу, спорт, здравство и образовање Маријана Божић и управник Радне јединице Комуналних служби у Костолцу Дејан Ракић.

 

 

Градска општина Костолац, води активну политику заштите животне средине и у свим пословима настоји да се руководи највишим стандардима одрживог развоја. Наш циљ је да обезбедимо што здравије окружење за живот људи, што смо и доказали у претходном периоду, рекао је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, и додао:

У претходном периоду радили смо на уређењу зелених површина, чишћењу и сређивању јавних површина, као и чишћењу дивљих депонија на територији Градске општине Костолац. Све дивље депоније су очишћене, постављене су заштитне ограде и билборди едукативног карактера са порукама „Не прљајмо Костолац“ и „За лепши и чистији Костолац“.

Акцију спроводи локална самоуправа Града Пожаревца, која је у 2019. години издвојила  27 милиона динара за набавку канти за смеће, од којих је део намењен и грађанима Градске општине Костолац. Захваљујем се Граду Пожаревцу, који је обезбедио нашим суграђанима канте, чија је расподела у току. На овај начин, биће обезбеђено ефикасније одлагање смећа на територији костолачке општине и одржавање комуналног реда, као и подизање свести грађана да воде рачуна о очувању средине, рекао је председник.

 

 

Захваљујем се грађанима што су послушали апел, јер је првих дана била велика гужва, приликом поделе канти. Напоменуо бих да ће канте добити сва домаћинства на територији општине, јер је циљ да имамо чистији град. Такође захваљујем се Граду Пожаревцу, који је из Фонда за заштиту животне средине, одобрио 27 милиона динара, и Јавно комуналном предузећу „Комуналне службе“ Пожаревац  је тим новцем купило 11.000 канти за смеће, које ће користити индивидуална домаћинства у Пожаревцу и Костолцу, рекао је управник костолачких Комуналних служби Дејан Ракић.

Он је том приликом подсетио да је у Костолцу потпуно реконструисана пијаца, захваљујући разумевању директора ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац Слободана Јовића, али и руководства Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

У протеклом периоду пијаца у Костолцу је адаптирана од подлоге до крова. Најпре је асфалтиран цео простор (810 m2), потом је све покривено новим лексаном. Такође постављени су нови рефлектори, и отпушена кишна канализација, додао је Ракић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!