Почела VII Смотра аматерских позоришта Браничевског округа

Смотра аматерских позоришта Браничевског округа, седма по реду отворена је 8. априла представом „Госпођа министарка“ у режији Дејана Цицмиловића, a у извођењу позоришта „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића.

На отварању традиционалне манифестације, посвећене Жељку Kарану, драмском писцу и оснивачу костолачког позоришта, у име домаћина АП „Castellum“ присутне је поздравила Наташа Роквић Кашак. Трочлани жири, који су чинили Јелена Ристовић, профeсор српског језика и књижевности, Рената Минић, руководилац Библиотеке у Костолцу и Јасмина Кушлић, глумица АП „Castellum“одлучио је да награду за глумачко остварење вечери и плакету „Жељко Kаран“ добије Валентино Ољача за улогу Нинковића.

 

 

Друге вечери смотре, у уторак, 9. априла костолачкој публици ће се представити позориште „Креативни хаос“ из Смедерева са представом „Мурлин Мурло“ према драмском тексту Николаја Кољаде, у режији Невене Ракочевић.  У среду 10. априла наступиће позориште „Бата Булић“ из Петровца на Млави са представом „Сумњиво лице“ Бранислава Нушића, у режији Милоша Јагодића. Четвртог дана смотре, 11. априла, представиће се позориште „Миливоје Живановић“ из Пожаревца представом „Чудо у Шаргану“  по тексту Љубомира Симовића, у режији Невене Ракочевић. Последњег дана смотре, 12. априла, у част награђених, наступиће аматерско позориште „Владимир Поповић“ из Врбаса са ауторским пројектом „Жене“ у режији Фуада Табучића.

Последње вечери стручни жири ће прогласити најбољег глумца смотре, коме ће бити уручена плакета „Жељко Kаран“, у част костолачког драмског писца, позоришног редитеља и оснивача позоришта „Castellum“.

Смотру организујe позориште „Castellum“ из Kостолца у сарадњи са Центром за културу „Koстолац“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!