Поводом Светског дана поезије у Основној школи „Јован Цвијић“ одржана промоција збирке песама за децу

Поводом Светског дана поезије у четвртак, 21.03.2019 године, у Основној школи „Јован Цвијић“ у Kостолцу, одржан је Јавни час на коме је представљена заједничка књига песама за децу која има два наслова „Пусти ме да сањам“ ауторке Радмиле Зорић и „Е баш нећу да одрастем“ аутора Љубисава Грујића – Грује. Испред Основне школе „Јован Цвијић“, добродошлицу писцима и гостима, пожелео је помоћник директора Саша Цветковић.
Уводну реч дале су наставнице српског језика и књижевности Гордана Славковић и Магдалена Реџовић, координатори новинарске секције, која је припремила и реализовала Јавни час. Поезију ова два аутора читали су чланови новинарске, рецитаторске и литералне секције. Сусрет са песницима музички су обогатили  вокални солисти и инструменталисти предвођени наставницом музичке културе Јеленом Ђорђевић. О књизи је говорила директорка Библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће, Данијела Миланова Божичковић Радуловић, a програм су водили Ива Црносељански и Лука Реџовић. Промоцији су поред великог броја ученика присуствовали наставници, представници Библиотеке из Kостолца, Клуба љубитеља књиге „Мајдан” и бројни други гости.

 

 

Радмила Зорић је песникиња за децу, рођена у Великом Црнићу. Основну школу завршила је у Малом Црнићу, гимназију у Пожаревцу, а у Београду је на Вишој педагошкој школи стекла звање наставника српског језика и књижевности. Радила је широм бивше Југославије, а пензионисала се у школи у којој је и сама била ђак. Прву књигу „Баш је леп дечији свет“објавила је 2010. године, а затим су уследиле „Бунило се мало а, „Разиграна слова“, Пусти ме да сањам“ и „Е бас нећу да одрастем“.

Љубисав Грујић – Груја, рођен је у Пожаревцу. Ради у служби сменског машинског надзора и одржавања блокова „А1“ и „А2“ у ТЕ „Kостолац“. Бави се електроником, проналазаштвом, техником и конструкторством. Пише афоризме, поезју, хаику поезију, песме за децу, загонетке и кратке приче. Носилац је више награда и признања. Члан је више књижевних клубова и удружења.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!