Одржана седамнаеста редовна седница Већа Градске општине Костолац

Седамнаеста редовна седница Већа Градске општине Костолац, одржана је у уторак, 12. фебруара 2019. године. Већници костолачке општине донели су Закључак којим се усваја Правилник о критеријумима и условима за избор програма и пројеката удружења која су од јавног интереса за Градску општину Костолац.

Разлог за доношење овог Правилника састоји се у потреби усклађивања правилника са Уредбом о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења. Основне измене Уредбе огледају се у повећању транспарентности процеса доделе средстава. Уредбом су уведене антикоруптивне мере које се првенствено огледају у дефинисању сукоба интереса и мера за спречавање сукоба интереса како код чланова Комисије, тако и код корисника средстава.

Веће Градске општине Костолац размотрило је и предлог о расподели средстава за невладине организације и удружења са територије Градске општине Костолац за 2019. годину: Социјална заштита старих лица 1.000.000,00 динара; Невладине организације и удружења грађана –2.000.000,00 динара; Јачање културне продукције и уметничког стваралаштва и неговање фолклорне традиције – 2.700.000,00 динара. Такође на Већу је размотрен и предлог јавног Конкурса за расподелу средстава за НВО и Удружења са територије Градске општине Костолац за 2019. годину. На основу предлога донета је и Одлука о расписивању Конкурса, а средства за реализацију програма износе 5.700.000,00 динара.

Веће Градске општине Костолац је између осталог донело Одлуку о расписивању Јавног конкурса за суфинансирање програма/пројеката цркава и верских заједница са подручја Градске општине Костолац у 2019. години,  у укупном износу од 1.000.000,00 динара.

 

На Већу је размотрен и предлог за разрешење Координатора Канцеларије за ромска питања у Костолцу, те су већници донели Закључак, којим се разрешава Риза Јусуфовски из Костолца са функције Координатора Канцеларије за ромска питања у Костолцу, будући да је 9 чланова Одбора Канцеларије за ромска питања потписало захтев за његову смену. На функцију Координатора постављен је Елвис Морина, педагошки асистент у ОШ „Јован Цвијић”.

Дневни ред са седамнаесте редовне седнице Већа Градске општине Костолац можете погледати ОВДЕ.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!