Sa montažnog placa PK „Drmno”: Završena montaža bagera

Na zapadnom montažnom placu kopa u toku je montaža četiri pogonske stanice

 Realizacija ugovora potpisanog između „Elektroprivrede Srbije” i kineske kompanije CMEC (China Machinery Engineering Corporation), ukupne vrednosti 123 miliona dolara, kojim je ugovorena izrada i montaža opreme za šesti rudarski sistem, odvija se prema utvrđenom planu.

− Završeni su poslovi na montaži „Krupovog” bagera SchRs 1400, kapaciteta 6.600 kubnih metara čvrste mase na sat, ukupne težine 3.115 tona, i u toku su funkcionalne probe pogona − rekao je Miroslav Ivković, zamenik rukovodioca projekta za povećanje proizvodnje PK „Drmno”. – Montaža četiri pogonske stanice praktično je završena. Postoje neki problemi sa elektronapajanjem i početkom izgradnje trafostanica „Rudnik 5” zbog administrativnih prepreka. Izgradnja trafostanice trajaće oko šest meseci. Treba napomenuti da smo uradili trasu za postavlјenje pet kilometara transportnog sistema i da su kineski partneri isporučili svu neophodnu opremu.

Na zapadnom montažnom placu kopa „Drmno” u toku je montaža četiri pogonske stanice, što je ugovorna obaveza EPS-a.

− Radovi dobro napreduju. Očekujem da će do kraja godine biti završeni. Postavlјanje sedam kilometara transportnog sistema, što je takođe obaveza EPS-a, otpočeće po stvaranju tehničko-tehnoloških uslova na kopu „Drmno” – istakao je Ivković.

Kada je reč o „Sandvikovom” odlagaču PA 200-2000, kapaciteta 8.500 kubika rastresite mase na čas, ukupne težine 1.480 tona, montirano je oko 88 odsto mašinskih elemenata, a počeli su i radovi na elektroopremi. Očekuje se da se montaža odlagača završi do sredine decembra. Pretovarna kolica odlagača montiraju se na budućem radnom odredištu u kopu. Stepen mašinske gotovosti je na nivou većem od 80 odsto. Uporedo s tim radovima, ugrađuje se i montira elektrooprema.

Pre roka

Prema ugovoru, šesti rudarski sistem treba da bude završen i pušten u rad u roku od 47 meseci, odnosno početkom decembra 2019. godine. Prema tome kako se radovi odvijaju na terenu, izvesno je da će novi rudarski sistem biti završen pre roka.

 

Izvor: „Energija Kostolac”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!