„Pošteni provalnik“-urnebesna komedija u Domu kulture u Kostolcu

Urnebesna komedija „Pošteni provalnik”, pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda biće odigrana i pred kostolačkom publikom, u nedelju, 02. decembra u Domu kulture sa početkom u 20 časova.

 

Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nedavno preminuli nobelovac Dario Fo. Bio je jedan od najplodnijih, najprevođenijih i najigranijih dramskih pisaca i celom svetu. Foov stil karakteriše smisao za paradoks na kome gradi svoju satiru uperenu protiv institucija, korupcije, licemerja katoličke crkve, sistema uopšte, i to ga čini aktuelnim na svim meridijanima, u svakom trenutku. Njegov teatar nalazi koren u brutalnoj renesansnoj komediji, iskazujući osnovnu ideju da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku.Kostolačka publika do sada nije imala prilike da vidi na sceni dramsko delo jednog nobelovca, te je stoga ova predstava uvrštena u program Kulturno sportskog centra Kostolac.

Siže ovog komada je vrlo jednostavan: Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni.

Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što reši taj problem, Provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice. Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

U predstavi igraju: Aleksandar Radojičić, Katarina Marković, Viktor Savić, Borka Tomović, Nemanja Oliverić i Aleksandra Tomić. 

Cena ulaznice: 400 dinara.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!