Završeno uređenje autobuskih stajališta

 

Gradska opština Kostolac konstantno radi na uređenju ulica i javnih površina. Postavljanje bilborda duž puta na ulazu u Kostolac, nova saobraćajna signalizacija na putevima ka Kostolcu i postavljanje i uređenje  autobuskih stajališta primer su dobrog upravljanja na lokalnom nivou.

„Potpuno je uređeno šest autobuskih stajališta, četiri u Kostolcu i dva u naselju Kanal. Postavljene su nove table od leksana, po dve kante na svakom stajalištu, klupe za sedenje, reklamne nalepnice sa redom vožnje i svim važnim telefonima na teritoriji Gradske opštine Kostolac. U pripremi je i uređenje autobuskih stajališta u Petki, Ostrovu, Klenovniku i Starom Kostolcu” – istakao je predsednik Gradske opštine Kostolc, Serdžo Krstanoski.

 

 

U skorije vreme planirana je nabavka i postavljanje novog savremenog autobuskog stajališta u ulici Bože Dimitrijevića,  ispred Sportske hale u Kostolcu. Samo stajalište će sadržati: solarni panel  za napajanje električnom energijom, priključnicu za punjače mobilnih telefona, besplatnu Wi/Fi zonu, svetleće reklame, tajmer sa datumom i vremenom, ali i moderna i savremena sedišta.

Ovo stajalište je od podebne važnosti, jer će ga najviše koristiti đaci osnovne i srednje škole u Kostolcu, koje su u neposrednoj blizini.

„Potreba za uređenjem autobuskih stajališta javila se tokom prijema građana, a mi kao odgovorna  lokalna samouprava rešavamo jedan po jedan problem i konstantno osluškujemo potrebe svih građana kako bi podigli kvalitet života u gradu, ali i u pripadajućim selima”– dodaje Krstanoski.

 

 

Gradska opština Kostolac intenzivno radi na poboljšanju uslova života svih svojih građana. Među projektima koji će svakako doprineti kvalitetnijoj svakodnevnici jeste izgradnja komunalne i putne infrastrukture.

„Realizacijom projekta izgradnje komunalne infrastrulkture biće stvoreni uslovi za priključivanje na kanalizacioni sistem svih stanovnika Gradske opštine Kostolac. Prioritet u narednom periodu biće širenje toplifikacione mreže na teritoriji opštine, ali i rekonstrukcija zastarelih mreža. Takođe nećemo zapostaviti ni uređenje putne infrastrukture, nastojaćemo da sve ulice u gradu budu asfaltirane, ali i da se paralelno radi u selima” – rekao je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski.

Investicije koje će se finansirati iz budžeta grada Požarevca i Fonda za zaštitu životne sredine odnose se na putnu i komunalnu infrastrukturu, a Gradska opština Kostolac finansiraće širenje toplifikacione mreže što je pokazatelj dobre saradnje između lokalnih samouprava.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!