Uspešna promocija prve knjige Magdalene Redžović

U sredu, 31. oktobra 2018. godine u kostolačkoj biblioteci, održana je promocija prve knjige proze Magdalene Redžović pod nazivom „Azbučnica od sitnica“ u izdanju Biblioteke „Srboljub Mitić“Malo Crniće.  Promociji knjige, koju je vodila Renata Minić, rukovodilac Biblioteke u Kostolcu, prisustvovao je veliki broj profesora i nastavnika, a među prisutnima bili su i brojni ljubitelji pisane reči i prijatelji autorke, među kojima je bio predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski sa suprugom, direktorka Kulturno sportskog centra „Kostolac”, Jelena Šamanc i direktorka Osnovne škole „Jovan Cvijić” Kostolac, Sunčica Marković.

 

 

Kroz svoje priče Magdalena opisuje svakodnevnicu jedne porodice, svoje porodice. Kroz njen svet mi prepoznajemo i svoj, a kroz njene stavove o životu i probleme mi vidimo i prepoznajemo svoje“ – rekla je u uvodnom delu Renata Minić.

O kniizi je govorila i direktorka Biblioteke „Srboljub Mitić“ Malo Crniće, Danijela Božičković Radulović.

Mi se stalno osvrćemo za stranim autorima i čitamo bestselere, a divni sjajni pisci su tu oko nas. Magdalena je knjigu napisala emotivno, toplo, a opet slojevito. Pisala je iz ženskog ugla, obuhvativši i muške i dečije uglove. Ono što je mene fasciniralo je negovanje porodičnih vrednosti u knjizi. Svako slovo asocira na nešto vredno, lepo i bogato. Negovanje bračnih, porodičnih i tradicionalnih vrednosti na mene je ostavilo najjači utisak” – dodala je Danijela Božičković Radulović.

Odlomke iz knjige pročitala je bibliotekarka, Marija Kopun, a za muzički momenat pobrinula se vokalna grupa „Drugarstvo plus” , oduševivši sve prisutne. Čitaonica biblioteke je u jednom trenutku bila mala da primi sve zainteresovane posetioce što je naravno prijalo autorki. „Meni je veliko zadovoljstvo da stojim ovde pred vama i svakome od vas želim da napravite onaj jedan korak iz senke, da izađete na svetlost, šta god ona za vas predstavljala” – poručila je Magdalena Redžović okupljenim prijateljima, poznanicima i gostima.

 

 

O autorki:
Magdalena Redžović je rođena u Rumi 1974. godine, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Živi i radi u Kostolcu, sa suprugom i dvoje dece. Profesor je srpskog jezika i književnosti i ovo je njena prva knjiga.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!