Obeležen 13. oktobar – Dan oslobođenja Kostolca

Dostojanstveno obeležena 74. godišnjica oslobođenja Kostolca

Odavanjem pošte i polaganjem venaca na Spomen obeležje u Starom Kostolcu, danas je obeležen 13. oktobar – Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Venac su ispred Gradske opštine Kostolac položili predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, predsednik Skupštine Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić i zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Dalibor Ilić. Ispred Grada Požarevca venac su položili član Gradskog veća zadužen za  mesne zajednice Mlađan Nikolić i članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Saša Đorđević. Na Spomen obeležje stradalima venac je položio  i predsednik Udruženja potomaka ratnika 1912-1920 Slavoljub Stojadinović – Regrut zajedno sa Nebojšom Stanojlović (odbornik u Skupštini GO Kostolac) i Zoranom Stojićevićem (pesnik).

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski čestitao je građanima praznik – Dan oslobođenja Kostolca naglasivši da ovaj datum seća na sve one koji su položili svoje živote tokom Narodnooslobodilačke borbe.

“ Zahvaljujući borbi naroda mi danas živimo u slobodnom gradu i slobodnoj državi.  Živimo u društvu koje ne bi postojalo da nije bilo palih boraca i žrtava. Zato je danas naša dužnost da nastavimo da se borimo za bolju budućnost naših građana, poštujući temeljne društvene vrednosti” – rekao je u svom obraćanju prisutnima predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski.

Odavanju počasti palim borcima i polaganju venaca prisustvovali su i predsednik saveta Mesne zajednice „Selo Kostolac“ Dalibor Radosavljević, članovi saveta Mesne zajednice „Selo Kostolac“ Mirko Marjanović  i Dragiša Perić kao i brojni građani.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!