Kostolački polumaraton okupio preko 400 učesnika

U Kostolcu je 29. septembra održan drugi polumaraton. Više stotina učesnika trčalo je kroz kostolačke ulice u takmičarskoj trci na 21,1 kilometar i u Trci zadovoljstva čiji su učesnici pretrčali 5 kilometara.

Sportska  manifetsacija obuhvatala je tri trke. „Trka maratončića“ u kojoj su učešće uzela deca do 6 godina, „Trka zadovoljstva“ na pet kilometara i polumaraton.

„Trku maratončića” otvorila je direktorka Kulturno sportskog centra „Kostolac“, Jelena Šamanc i tom prilikom istakla značaj Kostolačkog  polumaratona za naš grad.

Radoslav – Rale Simić, novinar sportske redakcije RTS-a dao je savete trkačima i rekao da je ove godine mnogo jača konkurencija nego prošle, s obzirom da su učesnici 2. Kostolačkog polumaratona veoma zvučna imena, a to su  prošlogodišnji šampion Nenad Živković, Miroslav Vukadinović šampion Srbije na 800 metara, Velimir Bojović, šampion Beogradskog polumaratona.

Pozdravljajući učesnike i poželevši im dobre rezulatate, predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski svečano otvorio je drugi Kostolački polumaraton.

Lokalna samouprava Gradske opštine Kostolac je prepoznala značaj organizacije ove sportske i turističke manifestacije i time pokazala spremnost da svojim kapacitetima pomogne. Današnji polumaraton ne promoviše samo Kostolac, već se njime što je i najvažnije promovišu sport i rekreacija kao sastavni deo života. Zahvaljujem se svima koji su aktivno uključeni u realizaciju polumaratona, Kulturno sportskom centru „Kostolac“, Sportskom Udruženju Maraton tim Požarevac i Arheološkom nalazištu Viminacijum. Nadam se da će „Trka legionara“ postati tradicionalna, ali i da će steći međunarodni karakter i samim tim doprineti promociji kulturnog i istorijskog nasleđa našeg grada“ – rekao je Krstanoski istakavši da je glavni cilj održavanja polumaratona pre svega promocija zdravog načina života, posebno među mladima i podsticanje rekreativnog sporta.

Polumaraton je startovao u centru Kostolca, a nakon 21 pretrčanog kilometra ulicama rudarskog grada i Starog Kostolca, cilj je bio u popularnom Arheološkom parku „Viminacijum“.

Pobednik polumaratona, pod nazivom „Trka legionara” u muškoj konkurenciji je Velimir Bojović. Iza njega su Nenad Živković i Aleksandar Krstić. U ženskoj konkurenciji prva na cilj stigla je Nevena Jovanović. Drugo mesto osvojila je, Aleksandra Marinkov, dok se na trećem mestu našla Verica Đorđević. 

Prvi na cilj na stazi od 5 kilometara stigao je Miroslav Pešić sa vremenom 16 minuta i 20 sekundi, drugi je Filip Nacković 16 minuta i 19 sekundi, dok je treće mesto zauzeo Sebastijan Diljaj sa vremenom 23 minuta i 42 sekunde. U ženskoj kategoriji prva na cilj došla je Mila Rankovski, druga je bila Anastasija Nađaj, a treće mesto zauzela je Sofija Đurović.

Za najmlađe održana je trka na 100 metara, a svim učesnicima ove trke medalje i slatkiše je podelio predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski. Najbrža devojčica bila je Vera Pajkić, a najbrži u konkurenciji dečaka bio je Bogdan Đokić.

Drugi Kostolački polumaraton organizovali su Kulturno – sportski centar „Kostolac“ , Sportsko udruženje „Maraton tim Požarevac“ i Arheološko nalazište Viminacijum, a pokrovitelj sportske manifestacije je Gradska opština Kostolac.

Preko 400 trkača, sportista i rekreativaca, svih generacija uzelo je učešće na 2. Kostolačkom polumaratonu. U „Trci maratončića” učestvovalo je 60 mališana, u „Trci zadovoljstva” 90 takmičara, dok je u „Trci legionara” učestvovaolo 255  takmičara.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!