„Trka legionara“, drugi kostolački polumaraton

 

U toku su pripreme za 2. kostolački polumaraton koji će se održati 29. septembra u Kostolcu. Za sve zainteresovane, prijave će biti otvorene do 15. septembra.
Sam događaj obuhvata tri trke. „Trka maratončića“ u kojoj učestvuju deca do 6 godina, „Trka zadovoljstva“ na pet kilometara i glavna trka, polumaraton, činiće ovaj događaj. Na prvom Kostolčkom polumaratonu koji se održao 30. Septembra prošle godine, u sve tri trke imali smo 350 učesnika.

Kostolački polumaraton se razlikuje u odnosu na druge trke jer za cilj ima karakteristično mesto.

Staza se proteže od centra Kostolca, preko gradske plaže Topoljar, obale Dunave, pa sve do cilja koji se nalazi u samom Viminacijumu. Retke su trke, gotovo u čitavoj Evropi, koje za cilj imaju istorijske destinacije poput arheološkog nalazišta. Zbog toga, ovaj polumaraton nosi naziv „Trka legionara“ svim učesnicima polumaratona i trke na pet kilometara biti omogućen obilzak arheološkog nalazišta Viminacijum.

Sva fizički spremna i punoletna lica mogu biti učesnici ovog događaja. A za manje fizički spremne tu je „ Trka zadovoljstva“. Cilj manifestacije nije samo trčanje, već i druženje, tako da su svi dobrodošli da se priključe bilo kao takmičar ili gledaoci. Događaj će imati i grupaciju volontera za propratne, ali veoma važne poslove, pa svi zainteresovani mogu da se jave u Kulturno sportski centar Kostolac, kako bi bili deo ovog sportskog događaja

Kotizacija za učešće u polumaratonskoj trci iznosi 1000 dinara, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem ovog linka

Organizatori ovog polumaratona su Kulturno sportski centar „Kostolac i „Maraton tim Požarevac“ u saradnji sa arheološkim nalazištem „Viminacijum“ a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Link za prijavu: http://www.runtrace.org/rs/event/kostolacki-polumaraton-2018

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!