U kostolačkoj Biblioteci održano predavanje na temu religije – „Izazovi pravoslavlja u savremenom svetu“

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac može se pohvaliti raznovrsnim kulturno-edukativnim programom. Samo u protekle 2 godine, u njenom Odeljenju u Kostolcu, održano je preko šezdeset književnih večeri, predavanja i radionica. Biblioteka se trudi da zadovolji raznovrsne ukuse svojih korisnika i zato poziva ljude koji se bave različitim oblastima znanja i kulture.
U petak, 24. avgusta 2018. godine, u Biblioteci u Kostolcu, održano je predavanje na temu religije – „Izazovi pravoslavlja u savremenom svetu“. O istoriji hrišćanstva, kao i o iskušenjima na koje danas nailazi Pravoslavna hrišćanska crkva, govorio je sveštenik Dejan Lazarov.

Biografija:

Sveštenik Dejan Lazarov je rođen 1981. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju tehničku školu je završio u svom rodnom Kostolcu. Posle odsluženog vojnog roka, 2004. godine je upisao Pravoslavni bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je diplomirao 2010. godine iz oblasti Kanonskog prava. Od 2008. godine predavao je Veronauku, najpre u Osnovnoj, a zatim i u Tehničkoj školi u Kostolcu, gde još uvek radi.
2011. godine episkop braničevski Gospodin Ignatije ga je u manastiru Manasija rukopoložio u čin đakona. Postavljen je za parohijskog đakona u crkvi Svetog Maksima Ispovednika u Kostolcu. U ovom činu je služio do februara 2016. godine, kada ga je vladika Ignatije u Sabornoj crkvi u Požarevcu rukopoložio u čin sveštenika. Nakon rukopoloženja, episkop ga je postavio za paroha druge parohije novokostolačke. Od osnivanja grada Kostolca, kao rudarskog naselja, sveštenik Dejan je prvi kostolčanin koji je postao sveštenik. Objavio je nekoliko članaka u časopisu eparhije braničevske „Sabornost“, časopisu za kulturu i književnost „Majdan“, i bio je koautor teksta u časopisu studenata Bogoslovskog fakulteta „Logos“. 
Oženjen je suprugom Jelenom, sa kojom ima sina Stefana, i sa kojima živi u Požarevcu.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!