Održano dečije vokalno takmičenje „Kostolac peva”: Apsolutni pobednik Jana Milošević

 

U okviru manifestacije „Kostolačko leto 2018”, Kulturno – sportski centar „Kostolac” organizovao je dečije vokalno takmičenje „Kostolac peva”. Takmičenje je održano na platou ispred Sportske hale u subotu 25. avgusta sa početkom u 20 časova, a deca su se takmičila u tri kategorije: od 8 do 10 godina, od 11 do 14  i od 15 do 18 godina.

Takmičare je ocenjivao tročlani stručni žiri u sledećem sastavu: diplomirani muzički izvođač Toma Topo, diplomirani pijanista Ivana Ilić i diplomirani muzički pedagog Marija Mitić. Takmičari su pokazali izuzetan talenat i muzičku zrelost, pa je žiriju bilo je teško da odabere najbolje. Predsednik žirija, Toma Topo, pohvalio je sve učesnike i rekao da su nijanse odlučivale o pobednicima.

Pobednik prve kategorije je Vera Stanić, a nagradu i priznanje uručila joj je direktorka Kulturno sportskog centra „Kostolac” Jelena Šamanc. Pobedniku druge kategorije Leonori Stokić nagradu i priznanje uručila je diplomirani muzički pedagog Marija Mitić. Najbolji u trećoj kategoriji  bio je Diljaj Arsen kome je nagradu uručio Toma Topo diplomirani muzički izvođač.

Apsolutni pobednik u sve tri kategorije i pobednik takmičenja „Kostolac peva” je Jana Milošević,  koja je izvela pesmu „Okeani” Jelene Tomašević. Pobednica dečijeg vokalnog takmičenja je žiri osvojila na prvom mestu pevanjem, a zatim dikcijom i gestikulacijom.

Najviše glasova publike osvojila je Vera Stanić.

Pozitivnoj enegriji koja je vladala među mališanima retko ko je mogao da odoli,  sa učesnicima pevali su roditelji, posetioci ali i prolaznici koji nisu sakrivali oduševljene nastupom kostolačkih mališana.

Briga o mladima i podrška talentovanoj deci misija je Kulturno sportskog centra „Kostolac” rekla je direktorka Kulturno sportskog centra „Kostolac”Jelena Šamanc, naglasivši da su deca naša budućnost i da u njih svi zajedno treba da ulažemo.

Program su obogatili svojim nastupima Kulturno umetničko društvo „Kostolac” i Baletski studio „Amadeus” . Voditelji programa bili su Anja Redžović i Vukašin Vasiljević.

Sveopšti utisak je da je manifestacija bila veoma uspešna i propraćena. Takmičari se nisu obazirali na konkurenciju koja je bila veoma jaka, nisu razmišljali o rezultatima ovog takmičenja, predstavili su se u najboljem svetlu, što su i dokazali gromoglasni aplauzi i iskreni osmesi publike.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!