Održan 10. jubilarni „Mlavski kotlić“

Tradicionalna manifestacija „Mlavski kotlić 2018“ ove godine trajala je tri dana od 30. jula do 1. avgusta 2018. godine. Manifestacija je održana u organizaciji Mesne zajednice Stari Kostolac u saradnji sa Kulturno – sportskim centrom „Kostolac“ , a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Na takmičenju u kuvanju riblje čorbe, koje je održano centralnog dana manifestacije 1. avgusta, učešće je uzelo 146 takmičara iz sela i okoline, ali i iz Vršca, Pirota, Deliblata i Gaja. Prvo mesto po mišljenju stručnog žirija osvojio je Paunović Tiosav, drugo mesto Antić Violeta, treće mesto Stojićević Goran. Titulu najlepše kuvarice ponela je Stojilovska Anica. Najmlađi učesnik čorbarijade bio je Jovanović Stefan a najstariji Nikolić Dragoslav.

Nakon takmičenja usledilo je opštenarodno veselje za koje se pobrinuo orkestar Žice Markovića. Uz brojne sponzore u koje spadaju Sindikati kopova i Sindikati elektrana i organizatora ove manifestacije veliki doprinos uspešnoj realizaciji dali su i meštani Mesne zajednice Stari Kostolac. Slatko posluženje za učesnike u programima i posetioce pripremalo je udruženje žene „Mlavski kolačić“ koje iz godine u godinu ima sve više članica.

 

 

Meštani Starog Kostolca su se i ove godine pokazali kao odlični organizatori i domaćini. Pored dobrovoljnog davanja krvi, brzopoteznog turnira u šahu, takmičenja u nadvlačenju konopca, organizovane su izložbe rukotvorina, meda i pčelinjih proizvoda, vina, domaće radinosti, ribolovačke opreme, takođe izlagani su suveniri iz „Viminacijuma“ , a održana je i likovna kolonija. Za najmlađe posetioce priređen je dečiji kutak (besplatno korišćenje zabavnog parka i jahanje ponića). Pored velikog broja prijavljenih takmičara, koji su se nadmetali za titulu najbolje riblje čorbe, još veći je broj posetilaca ove manifestacije koja je ove godine proslavila jubilej, desetogodišnjicu postojanja.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!