U Kostolcu održana letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

Gradska opština Kostolac, Crveni krst Požarevac i Institut za transfuziju krvi Srbije, danas su u okviru letnje kampanje organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski  je istakao Gradska opština Kostolac uvek  pruža podršku akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi. On se tom prilikom zahvalio Crvenom krstu Požarevac, koji je organizovao humanu akciju i pozvao sve građane Gradske opštine Kostolac da daju doprinos, jer jedna jedinica krvi može da spasi tri ljudska života.

Ispred Instituta za transfuziju krvi prisutnima se obratio stručni saradnik za organizaciju i motivaciju dobrovoljnog davanja krvi, Nemanja Džodić koji je tom prilikom rekao da će ove godine pored prolećne i letnje akcije koje podržava lokalna samouprava, organizovati i akcije u termoelektrani „Kostolac B“ , na PK „Drmno“ u P.D. „PRIM“ i u T.Š. sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac.

Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac je podsetio sve građane Gradske opštine Kostolac da svakog ponedeljka tokom jula i avgusta od 9 do 15 časova mogu u prostorijama Crvenog krsta da daju dragocenu tečnost, kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna.

Akciji se odazvalo 35 potencijalnih davalaca, a prikupljeno je 27 jedinica krvi. Time Kostolac nastavlja da bude jedna od najhumanijih opština zahvaljujući velikom broju davalaca krvi u odnosu na ukupan broj stanovnika.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!