Priprema kostolačke plaže za letnju sezonu

Na kostolačkoj plaži užurbano se sprovode pripreme za početak kupališne sezone. Od ponedeljka 11. juna, lica angažovana na javnim radovima rade na uređenju i košenju zelenih površina.

Ovo je samo početak radova na Sportsko rekreativnom centru „Topoljar“ , u narednih desetak dana biće postavljene klupe i stolovi na kraju plaže iznad sportskih terena, pored toga vršiće se i farbanje mobilijara.

Na terenima za fudbal i odbojku vršiće se zamena peska, kako bi spremno dočekali sezonu letnjih sportova i niz takmičenja na otvorenom koja će biti organizovana u narednim mesecima, a od ponedeljka 18. juna obavljaće se radovi na čišćenju korita od mulja.

Pomenuti radovi će se sprovoditi u saradnji sa JP EPS, ogranak „TE-KO Kostolac“ , P.D. „Autotransport“ i P.D.“RIO“ Kostolac.

Gradska opština Kostolac svake godine vrši kontinualni monitoring vode na plaži „Topoljar“čiji je osnovni cilj određivanje i uvid u stanje kvaliteta vode. U četvrtak, 7. juna uzorkovana je voda od strane Zavoda za javno zdravlje Požarevac, a o rezultatima analiza građani će biti naknadno obavešteni.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!