Biciklistička „Trka kroz Srbiju“ prošla kroz Kostolac

U nedelju, 10. juna kroz Kostolac je prošla Međunarodna biciklistička 58. „Trka kroz Srbiju“. Gradska opština Kostolac bila je pokrovitelj treće etape, koja je vožena od Viminacijuma do Avale. Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski zvanično je otvorio poslednju etapu poželevši učesnicima puno sreće. On je istakao da Kostolac nastavlja da bude grad sporta i da promoviše sport kao društvenu vrednost.

Prošle nedelje organizovali smo letnji Festival sporta na kome su predstavljene sve sportske organizacije koje deluju na teritoriji Gradske opštine Kostolac. Festival je okupio preko 400 učesnika i to je naše bogatstvo i dokaz da Kostolac ne treba da brine o svojoj sportskoj budučnosti. Današnja Međunarodna biciklistička trka je pravi primer promocije biciklizma kod nas, tako da možemo da očekujemo i da se otvori  biciklistički klub u Kostolcu ili Požarevcu, jer kostolački kraj ima prelepe predele za biciklistički sport“ – rekao je Krstanoski i dodao da ove godine na trci učestvuje 150 biciklista iz 24 zemlje sveta, od tog broja  čak 13 nacionalnih šampiona.

Startu poslednje etape prisustvovali su: direktorka Kulturno – sportskog centra „Kostolac“Jelena Šamanc,  član veća zadužena za sport, omladinu i turizam, Ana Miljanić  i predsednik Sportskog saveza grada Požarevca, Zlatan Kostić.

 

 

Start i cilj prve etape duge 159 kilometara bio je u Mionici 8. juna, druga etapa vožena je u subotu, 9. juna od banje Vrujci do Požarevca u dužini od 157 kilometara, a treća etapa vožena je 10. juna od Viminacijuma do Avale u dužini od 113 kilometara.

„Trku kroz Srbiju“ kao manifestaciju od posebnog interesa za Republiku Srbiju tradicionalno podržava Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Grad Beograd, Grad Požarevac, Opština Mionica a dragocenu pomoć i podršku pruža i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!