Sastanak predsednika Gradske opštine Kostolac, Serdža Krstanoskog sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja, profesorom dr Berislavom Vekićem

 

Povodom rešavanja problema nedostajućeg zdravstvenog kadra u kostolačkom ogranku Doma zdravlja Požarevac, predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski sastao se u petak, 8. juna u Beogradu sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja, profesorom dr Berislavom Vekićem.

Radnom sastanku su prisustvovali direktor Doma zdravlja Požarevac, dr Dragan Rakić, rukovodilac ogranka Doma zdravlja u Kostolcu, dr Borka Šutović i članovi Gradskog veća Grada Požarevca: Vesna Pejić, zadužena za prosvetu i obrazovanje, Mlađan Nikolić zadužen za Gradsku opštinu Kostolac i mesne zajednice i Radomir Tasić iz službe Gradskog veća Požarevca.

 

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, izložio je na sastanku problem sa kojim se suočava kostolački Dom zdravlja, a tiče se nedostajućeg broja lekara. On je tom prilikom istakao da po poslednjem popisu, Kostolac broji 14 000 stanovnika, zajedno sa naseljima koja pripadaju Gradskoj opštini Kostolac: Stari Kostolac, Petka, Ostrovo i Klenovnik. Pored toga još 1500 pripadnika romske nacionalne manjine nije obuhvaćeno poslednjim popisom, a značajno je napomenuti i tri naselja koja gravitiraju oko energetskog centra, a to su Drmno, Kličevac i Ćirikovac, čiji se meštani takođe leče u kostolačkom Domu zdravlja. Krstanoski je dodao da se Kostolac nalazi u srcu Energetskog sistema Srbije – ogranka „TE-KO Kostolac“ koji broji oko 4000 stalno zaposlenih radnika. Takođe 500 radnika iz cele Srbije je zaposleno na terenskim radovima u Kostolcu, a koji rade pri kopovima i elektranama, a značajno je pomenuti i 1400 Kineza koji rade na izgradnji novog bloka „Kostolac B-3, snage 350 megavata.

Energetski centar Srbije, Kostolac, na osnovu iznetih podataka ima u kostolačkom Domu zdravlja ima 25.558 registrivanih osiguranika i nedovoljan broj lekara. Prema rečima Krstanoskog veliki problem je nastao usled smanjenja zdravstvenog kadra u kostolačkom ogranku Doma zdravlja Požarevac iz različitih razloga, što je dovelo do otežanog funkcionisanja pomenute zdravstvene ustanove i nemogućnosti pružanja potrebnog kvaliteta usluga.

U cilju rešavanja problema, državni sekretar Ministarstva zdravlja, dr Berislav Vekić je istakao da razume zabrinutost Gradske opštine Kostolac i građana Kostolca za trenutnu situaciju u kostolačkom ogranku Doma zdravlja Požarevac, obećavši da će iznaći najbolje rešenje za problem nedostajućeg kadra (lekara) u zdravstvenoj ustanovi. Naredni sastanak državni sekretar je zakazao za 13. jun, kada će se doneti konkretno rešenje, kako bi se primila još dva lekara u kostolačkom Domu zdravlja.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter

Budi prvi koji postavlja komentar on "Sastanak predsednika Gradske opštine Kostolac, Serdža Krstanoskog sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja, profesorom dr Berislavom Vekićem"

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*


error: Sadržaj je zaštićen !!